Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Τελικά ήταν ζήτημα επιβίωσης



Πέρασε στα ψιλά, ωστόσο ήταν μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις που έβγαλε η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων του ΑΠΟΕΛ. Στη διάρκειά της ο Πρόδρομος Πετρίδης αποκάλυψε ότι για την αποτροπή μιας ελλειμματικής οικονομικής χρονιάς είναι μονόδρομος η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. «Με το Γιουρόπα Λιγκ θα… κουτσοπεράσουμε», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των «γαλαζοκιτρίνων», για τους οποίους όπως είναι ευνόητο ενδεχόμενη απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την προσεχή περίοδο θα συνοδευτεί αναπόφευκτα με ταμειακό έλλειμμα.

Πέραν της προφανούς διαπίστωσης ότι είναι τραγικό για μια ομάδα που την τελευταία πενταετία εμφανίστηκε δις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (φτάνοντας μάλιστα ως τα προημιτελικά προ διετίας) να μην έχει οικονομικά αποθέματα, προκύπτει ακόμη ένα αβίαστο συμπέρασμα. Για τον ΑΠΟΕΛ η εξασφάλιση ενός (πολύ) πιο προσοδοφόρου τηλεοπτικού συμβολαίου δεν ήταν απλώς θέμα γοήτρου, δηλαδή η πολυπρωταθλήτρια και πιο επιτυχημένη ομάδα των τελευταίων χρόνων να μην παίρνει σχεδόν τα μισά απ’ ό,τι οι ανταγωνιστές της, αλλά ήταν ζήτημα επιβίωσης.
Και αυτό τεκμαίρεται απλά: αν παρά το «ψαλίδισμα» του μπάτζετ και την άκρως συμφέρουσα συμφωνία με τη Cytavision οι «γαλαζοκίτρινοι» χρειάζονται και τα έσοδα από την Α.Μ.Κ. και την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου να κλείσουν κερδοφόρα την ερχόμενη περίοδο, αναλογιστείτε σε ποια (απελπιστική οικονομικά) θέση θα ευρίσκονταν, αν εξαντλούσαν τα υπόλοιπα δύο χρόνια του συμβολαίου τους στην LTV. Εξ ου και η νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα καταχωρείται ως το μέχρι στιγμής σημαντικότερο «γκολ» της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ. Ακόμη πιο καθοριστικό μπορεί να αποδειχθεί (μόνον) η πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου