Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Τζόγος υψηλού ρίσκου με ντε Βινσέντι



Το ημερολόγιο δείχνει 7 Ιουλίου και στο ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ πρώτο θέμα (εξακολουθεί να) είναι η (συγκατάθεση του Ολυμπιακού Πειραιώς και η εξ αυτής συνεπαγόμενη) παραμονή του Τόμας ντε Βινσέντι στον Αρχάγγελο. Το συγκεκριμένο μέτωπο στο μετεγγραφικό σχεδιασμό των «γαλαζοκιτρίνων» έχει διαγράψει κάθε έννοια χρονοδιαγράμματος ή τελεσιγράφου και -εκτός του ότι έχει κουράσει- αρχίζει πλέον να υπονομεύει και την προσπάθεια υλοποίησης του χρονικά πρώτου μεγάλου στόχου της περιόδου, ήτοι της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ναι, ο Αργεντινός είναι παίκτης-κλειδί, ικανός να κάνει τη διαφορά. Το απέδειξε άλλωστε το περασμένο εξάμηνο. Ναι, είναι πολυεργαλείο και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Αλλά αυτά ήταν γνωστά εδώ και καιρό. Και κοντεύει να κλείσει ενάμισης μήνας μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος δίχως να έχει κλείσει (είτε έτσι είτε αλλιώς) το συγκεκριμένο κομβικής σημασίας κεφάλαιο.
Παρόμοια καθυστέρηση παρατηρείται και στην υπόθεση του επιθετικού (όπου κι εκεί η επιμονή στον Τζεμπούρ αρχίζει να προσλαμβάνει διαστάσεις… εμμονής), ωστόσο υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά: ακόμη και μετά την αποχώρηση του Σαντίν ο ΑΠΟΕΛ εξακολουθεί να έχει λύσεις στη συγκεκριμένη γραμμή: τον (εντυπωσιακά βελτιωμένο και πλέον πλήρως εγκλιματισμένο και προσαρμοσμένο) Σέρινταν, τον εγνωσμένης αξίας Μαντούκα (που επί Δώνη έβγαλε σχεδόν όλη τη σεζόν στην επίθεση) ακόμη και τον ανακάμπτοντα Αδόρνο. Μπορεί με αυτούς να πορευτεί τουλάχιστον στον γ’ προκριματικό γύρο.
Τουναντίον στο ρόστερ της περασμένης περιόδου δεν υπήρχε παίκτης με τα χαρακτηριστικά του ντε Βινσέντι και οι Εφραίμ, Κωνσταντίνου δεν αποκτήθηκαν ως τέτοιοι. Τι θα συμβεί λοιπόν αν ναυαγήσει η υπόθεση παραμονής του Αργεντινού; Έχει έτοιμη ισάξια εναλλακτική ο ΑΠΟΕΛ; Και, αν ναι, προλαβαίνει ο εν λόγω παίκτης να συμφωνήσει και να ενταχθεί άμεσα στην προετοιμασία; Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν συνηγορούν υπέρ αυτού. Διότι αν είχαν εντοπίσει εξ ίσου ποιοτικό παίκτη με τον Αργεντινό, οι «γαλαζοκίτρινοι» θα είχαν αφήσει την υπόθεση ντε Βινσέντι μετά την πρώτη απόρριψη της πρότασής τους από τον Ολυμπιακό. Ένα μήνα μετά όμως ευρίσκονται ξανά στο ίδιο σημείο αποφασισμένοι (ή μήπως υποχρεωμένοι) να παίξουν μια ζαριά πολύ υψηλού ρίσκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου