Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Καλύτερα δεν γίνεται!



Απ’ όποια πλευρά και αν προσεγγίσει κάποιος το χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ζενίτ, είναι αδύνατο να μην καταλήξει στο συμπέρασμα πως το τελικό 1-0 ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να αποσπάσει η ομάδα του Ιβάιλο Πέτεφ στη δεδομένη χρονική στιγμή.
Προερχόμενη από μια κάθε άλλο παρά απρόσκοπτη προετοιμασία, έχοντας πλειάδα νεοφερμένων στο αρχικό της σχήμα και αντίπαλο μια πανίσχυρη ομάδα, η ΑΕΛ διαχειρίστηκε το παιχνίδι άψογα. Η τύχη της χαμογέλασε αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χωρίς αυτήν στο ποδόσφαιρο δεν επετεύχθη ουδεμία υπέρβαση.

Από κει και πέρα όμως, η ανάγνωση του παιχνιδιού και η τακτική εκ μέρους του Πέτεφ αποδείχθηκαν ολόσωστες. Με Νικολάου, Ζεζίνιο και Γκουιντελέγε θέλησε να κάνει πιο συμπαγή αμυντικά την ομάδα του και, αφού κατάφερε να βγάλει μια ώρα αγώνα χωρίς να δεχτεί γκολ, έκανε και την κίνησή του για τη νίκη με την είσοδο του Μπεμπέ, ο οποίος δημιούργησε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.
Η αποβολή του Βίτσελ λίγο αργότερα ήταν βούτυρο στο ψωμί του Βούλγαρου και της ΑΕΛ, διότι τους επέτρεψε τη σχετικά πιο άνετη διαχείριση αυτού του προβαδίσματος. Το 1-0 φαντάζει μικρό εν όψει του επαναληπτικού στο «Πετρόφσκι», αλλά συχνά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχει αποδειχθεί αρκετά ισχυρό ατού.
Και μπορεί αυτή τη στιγμή να μοιάζουν όλα ξεκάθαρα αναφορικά με το σκηνικό που θα στηθεί στην Αγία Πετρούπολη σε έξι βράδια (η Ζενίτ να πιέζει για υψηλό ρυθμό και παιχνίδι με πολλά γκολ, η ΑΕΛ να περιμένει στο δικό της μισό του γηπέδου και να ψάχνει την ευκαιρία της στην κόντρα), όμως από χθες το βράδυ ο Πέτεφ έχει πιστωθεί την ικανότητα του αιφνιδιασμού του αντιπάλου.
Στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι ο Βίλας Μπόας τόνιζε πως ο ίδιος και οι παίκτες του πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τα πάντα απέναντι στην ΑΕΛ. Αποδείχθηκε πως δεν ήταν και πλέον ο Πορτογάλος και η ομάδα του είναι στριμωγμένοι στα σχοινιά. Το παραμικρό λάθος στον επαναληπτικό, θα στείλει την ΑΕΛ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου