Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΕΛ: Υπερεπαρκής για τώρα



Το ιδανικό (κι ενδεχομένως το ευκταίο) για τον Γιώργο Δώνη θα ήταν να έχει ήδη στη διάθεσή του και τον επιθετικό που του λείπει για να συμπληρώσει το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ για την ερχόμενη περίοδο. Ωστόσο σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν υπάρχουν πολλές πρωταθλήτριες ομάδες που να έχουν ολοκληρώσει αυτήν την περίοδο του καλοκαιριού τη μετεγγραφική ενίσχυσή τους. Οι πρόσφατες εξελίξεις (βλέπε ναυάγιο της περίπτωσης του Ιταλού Ντανιέλε Κατσία) επιβεβαιώνουν ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν θα αποτελέσουν την εξαίρεση στο γενικό κανόνα και θα υποχρεωθούν να πορευτούν ως έχουν στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πώς έχει αυτή τη στιγμή το ρόστερ; Σε αδρές γραμμές απαρτίζεται από τους παίκτες, στους οποίους βασίστηκε το εγχώριο τρεμπλ την περασμένη περίοδο, και τον Καρλάο που πήρε τη θέση του Ολιβέιρα στην ενδεκάδα. Αυτό συνεπάγεται αυτομάτως υψηλό βαθμό ομοιογένειας και αυτοματισμών στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ.
Στη γραμμή κρούσης η τετράδα Σέρινταν, Μαντούκα, ντε Βινσέντι και Αδόρνο επαρκεί και με το παραπάνω, αν ο Δώνης σχεδιάζει να παίξει με έναν επιθετικό, ενώ προσφέρει σχετική πληρότητα και για το 4-4-2. Τουναντίον θέμα (όχι ως προς την ενδεκάδα, αλλά) τις εναλλακτικές μπορεί να προκύψει στους εξτρέμ, όπου ο Κωνσταντίνου έχει τεθεί ήδη νοκ άουτ και οι Αλωνεύτης, Εφραίμ κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν.
Ακόμη κι αυτός ο πονοκέφαλος, ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα οξύς για τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ, αφ’ ενός ένεκα της ικανότητας αρκετών ποδοσφαιριστών του να παίξουν σε πολλές θέσεις, αφ’ ετέρου ένεκα της δυναμικής των πιθανών αντιπάλων των «γαλαζοκιτρίνων» στη συγκεκριμένη φάση. Στα πλέι οφ, από την άλλη, είναι βέβαιο ότι οι πρωταθλητές θα χρειαστούν να έχουν και συμπληρωμένο το ρόστερ και όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, προκειμένου να υλοποιήσουν το στόχο της εισόδου στους ομίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου