Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ο μέγας πονοκέφαλος του Ιβάιλο Πέτεφ



Το 1-3 από τη Χάντερσφιλντ (δεύτερη ήττα σε τρία φιλικά παιχνίδια επί αγγλικού εδάφους) ήταν σίγουρα το τελευταίο που πείραξε τον Ιβάιλο Πέτεφ. Τρία παιχνίδια μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα είναι ρυθμός κανονικής περιόδου και όχι προετοιμασίας. Ο Βούλγαρος το γνωρίζει, ωστόσο γι’ αυτόν προέχει να δει άλλα πράγματα εν όψει και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ΑΕΛ.
Το πρώτιστο ζητούμενο εν όψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ είναι να αποκτήσει η άμυνα την απαραίτητη χημεία και το κατάλληλο δέσιμο. Και ακριβώς σε αυτή τη νευραλγική γραμμή οι αναποδιές διαδέχονται η μία την άλλη. Η αποχώρηση τεσσάρων εκ των στόπερ της περασμένης περιόδου (Ουόν, Ντεντέ, Πότοκαρ, Θεοφίλου) «άδειασε» σε επικίνδυνο βαθμό το κέντρο άμυνας, ενώ ο απρόσμενος (πλην σοβαρότατος) τραυματισμός του Αϊρόσα επέκτεινε το συναγερμό και στο δεξί άκρο της άμυνας.

Πριν ακόμη αναχωρήσει για την Αγγλία ο Πέτεφ γνώριζε ότι ο ίδιος και η ομάδα του έπρεπε να δώσουν μάχη με το χρόνο, ώστε με μια πλειάδα νεοφερμένων να συγκροτήσουν μια αξιόμαχη οπισθοφυλακή. Ακόμη κι αυτή η αποστολή όμως υπονομεύτηκε εξ αρχής από το πρόβλημα με τα ταξιδιωτικά έγγραφα των Καρίμ Φεγκρούς και Τζόναθαν Εσπάνια, οι οποίοι ακόμη προπονούνται ατομικά στην Κύπρο.
Ο Μαροκινός τερματοφύλακας είναι μαζί με τον Καρλίτος τα δύο στελέχη της άμυνας που επιβίωσαν από το ρόστερ της περασμένης περιόδου, ενώ ο Βενεζουελάνος προορίζεται για βασικός στόπερ, στο πλευρό του Καντού. Με την επιστροφή της αποστολής από την Αγγλία να είναι ορισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή οι δύο παίκτες θα αρχίσουν προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα σχεδόν ένα δεκαήμερο πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι!
Και μέχρι τότε ο Πέτεφ σίγουρα θα πονοκεφαλιάζει, αν θα προλάβουν να μάθουν το παιχνίδι των νέων συμπαικτών τους στην άμυνα ή αν θα είναι πιο συνετό και ωφέλιμο για την ΑΕΛ να παραταχθεί στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της με τους παίκτες που αγωνίστηκαν στα φιλικά επί αγγλικού εδάφους. Είτε έτσι είτε αλλιώς πρόκειται για ένα ανυπολόγιστο και αχρείαστο ρίσκο, το οποίο όμως κατά τα φαινόμενα δεν θα αποφύγει ο Βούλγαρος και η ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου