Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Φυλλορρόησαν τα ρεκόρ!



Εκτός από παγκόσμιο πάταγο το εκκωφαντικό 7-1 της Γερμανίας επί της Βραζιλίας στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου πρόσθεσε αρκετές σελίδες στα βιβλία ιστορίας της διοργάνωσης. Ακολουθεί μια λίστα με τα ρεκόρ που σημειώθηκαν στην αναμέτρηση του Μπέλο Οριζόντε.
-Το 7-1 αποτελεί την ευρύτερη επικράτηση που έχει καταγραφεί σε ημιτελική φάση Μουντιάλ!
-Μέχρι χθες ουδέποτε στην 84χρονη ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε υπάρξει ομάδα που να έχει δεχτεί πέντε γκολ στα πρώτα 29 λεπτά!
-Η Γερμανία είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Μουντιάλ που σημειώνει τέσσερα τέρματα εντός έξι λεπτών, ενώ ρεκόρ αποτελούν και τα 69 δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν μεταξύ των τερμάτων του Τόνι Κρόος!
-Η Γερμανία είναι πλέον η ομάδα με τα περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ, καθώς έφτασε τα 223 έναντι της Βραζιλίας (221)!
-Η Γερμανία διεύρυνε το ρεκόρ συμμετοχών της τόσο στην ημιτελική φάση (13 φορές) όσο και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου (8)!
-Στα 17 παιχνίδια (12-5-0) επεκτάθηκε το αήττητο σερί της Γερμανίας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο τρέχον παγκοσμίως, στα 14 τερματίστηκε με εφιαλτικό τρόπο το αντίστοιχο της Βραζιλίας!
-Φτάνοντας τα 16 τέρματα σε Παγκόσμια Κύπελλα ο Μίροσλαβ Κλόζε έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση, αφήνοντας πίσω του τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο (15)! Ο επιθετικός των Γερμανών έχει συνάμα και τις περισσότερες συμμετοχές σε νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης (13), έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που μετέχει σε τέσσερις ημιτελικούς Μουντιάλ!
-Ο Τόμας Μίλερ έγινε ο πρώτος αρχισκόρερ ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου που επιτυγχάνει ίδιο αριθμό τερμάτων και στην επόμενη διοργάνωση. Ο 24χρονος είχε πετύχει πέντε τέρματα το 2010 στη Νότιο Αφρική και τόσα έχει φτάσει και στη Βραζιλία. Συνάμα έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής -μετά τον Περουβιανό Τεοφίλο Κουμπίγιας (1970, 1978) και τον Γερμανό Μίροσλαβ Κλόζε (2002, 2006)- που πετυχαίνει από πέντε γκολ σε δύο Μουντιάλ!
-Τα τέσσερα τέρματα από παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή αποτελούν ρεκόρ για τη Γερμανία στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων!
-Η τελευταία φορά που οικοδέσποινα Μουντιάλ δέχτηκε επτά γκολ ήταν το 1954 (Ελβετία-Αυστρία 5-7)!
-Η Βραζιλία υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας της, και φυσικά σε Μουντιάλ (προηγούμενη το 0-3 από τη Γαλλία στον τελικό του 1998)!
-Το 1-7 αποτελεί ισοφάριση της μεγαλύτερης σε έκταση συντριβής της «σελεσάο» (το 0-6 από την Ουρουγουάη στο Κόπα Αμέρικα το 1920)!
-Η Βραζιλία έγινε μόλις η τρίτη ομάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο (μετά την Αϊτή και το Ζαΐρ) που δέχεται πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου