Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Το οικονομικό δέλεαρ για την Ομόνοια



Αυτοπεποίθηση στους παίκτες (ιδίως νεαρούς και νεοφερμένους), περαιτέρω πίστωση χρόνου στον  προπονητή (που πραγματοποιεί αύριο ευρωπαϊκό ντεμπούτο), ενθουσιασμός στον κόσμο εν όψει του επαναληπτικού, ανοικοδόμηση ενός αξιόπιστου ευρωπαϊκού προφίλ με ταυτόχρονη βελτίωση του δικού της συντελεστή καθώς και του αντίστοιχου εθνικού.
Αυτά είναι εν συντομία τα αγωνιστικά οφέλη που μπορεί να κατοχυρώσει η Ομόνοια μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μπούντουτσνοστ στο Μαυροβούνιο. Υπάρχουν όμως και άλλου είδους οφέλη για τους «πρασίνους», εξ ίσου σημαντικά με τα αγωνιστικά. Ο λόγος φυσικά για το οικονομικό, το οποίο εδώ και χρόνια κυριαρχεί ως δαμόκλειος σπάθη στην επικαιρότητα του σωματείου.

Έχει καταστεί πλέον κοινή συνείδηση ακόμη και στον τελευταίο ποδοσφαιρόφιλο ότι σε σύγκριση με την εγχώρια αγορά οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελούν την κότα με τα χρυσά αυγά. Τα οικονομικά δεδομένα του Γιουρόπα Λιγκ υπολείπονται μεν σαφώς των αντιστοίχων του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως για τα χειμαζόμενα ταμεία των σωματείων μας είναι κάτι παραπάνω από «μάννα εξ ουρανού».
Ας το μεταφράσουμε και σε αριθμούς: στις 130.000 ευρώ ανέρχεται το πριμ της UEFA για την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο, ενώ κοντά στα 60.000 ευρώ είναι τα χρήματα που θα πληρώσει η Cytavision για τη μετάδοση του επαναληπτικού. Με μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα η Ομόνοια μπορεί να ελπίζει βάσιμα ότι στο ΓΣΠ θα προσελκύσει πενταψήφιο αριθμό θεατών, συνεπώς -ακόμη και μ’ ένα εισιτήριο ανάλογο της χαμηλής εμπορικότητας της Μπούντσουτσνοστ- τα συνολικά έσοδά της θα ξεπεράσουν με άνεση τα 300.000 ευρώ. Ποσό ουδόλως ευκαταφρόνητο εν μέσω Ιουλίου για το στεγνό ταμείο του «τριφυλλιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου