Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ομόνοια: Το προφίλ της Μέταλουργκ



Μια ομάδα χωρίς τίτλο στο εγχώριο πρωτάθλημα, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίνεται στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και απαρτίζεται αποκλειστικά από γηγενείς ποδοσφαιριστές (στην πλειονότητά τους πιτσιρικάδες) είναι η προσεχής αντίπαλος της Ομόνοιας στην Ευρώπη, αν φυσικά οι «πράσινοι» δεν διαπράξουν αγωνιστικό χαρακίρι στον αυριανό επαναληπτικό με την Μπούντουτσνοστ στο ΓΣΠ.

Μολονότι και η Μέταλουργκ Ντόνετσκ υποφέρει από οικονομική δυσπραγία ανάλογη του «τριφυλλιού», οι κινήσεις της στο θερινό μετεγγραφικό παζάρι είναι μέχρι στιγμής μετρημένες, καθώς επέστρεψαν δύο παίκτες από δανεισμό (ο 19χρονος τερματοφύλακας Ταλέσκι και ο 22χρονος επιθετικός Τραϊκόφσκι) και αποκτήθηκαν τέσσερις: ο 28χρονος επιθετικός Στογιανόφσκι, ο συνομήλικός του στόπερ Λεσκαρόσκι, ο 18χρονος μέσος Ιλιέσκι και ο 22χρονος μεσοεπιθετικός Λιαμτσέφσκι (άπαντες από την εγχώρια αγορά).
Στην πέμπτη συναπτή παρουσία της στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση η ομάδα του 40χρονου Σέρτζιαν Ζαχαριέφσκι (σ.σ. στον πάγκο από τις 22 Νοεμβρίου 2012) κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω αποκλείοντας τη Ζελέζνιτσαρ.

Με 4-2-3-1
Στον επαναληπτικό της εντός έδρας λευκής ισοπαλίας η Μέταλουργκ βρέθηκε χθες να χάνει 2-0, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις και να πάρει την πρόκριση στα εκτός έδρας γκολ.
Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και χθες οι Σκοπιανοί παρατάχθηκαν με σύστημα 4-2-3-1. Η μόνη διαφοροποίηση σε σύγκριση με την προ εβδομάδας αναμέτρηση ήταν πως ο Ταντουρόφσκι προτιμήθηκε έναντι του Σιμονόφσκι.
Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε μια κακή έμπνευση για τον Ζαχαριέφσκι, ο οποίος προχώρησε σε διόρθωση λίγο μετά το πρώτο ημίωρο ρίχνοντας στον αγώνα τον Σιμονόφσκι αντί του Ταντουρόφσκι.
Οι υπόλοιποι δέκα των Σκοπιανών ήταν ο Εφρέμοφ κάτω από τα δοκάρια, οι Ριστόφσκι και Γκιοργκέφσκι στα άκρα της άμυνας (αμφότεροι δεξιοπόδαροι που χρησιμοποιούνται εναλλάξ και ως αριστεροί μπακ), οι Λεσκαρόσκι και Ντοντέφσκι στο κέντρο της οπισθοφυλακής, οι αμυντικοί μέσοι Νταλτσέσκι, Μίτρεφ, οι εξτρέμ Ραντέσκι, Στογιανόφσκι και ο αρχηγός Κρστεφ.
Από το 25μελές ρόστερ της Μέταλουργκ μόλις δύο παίκτες έχουν φτάσει τα πρώτα –άντα (ο 30χρονος Μίτρεφ και ο 35 Κρστεφ) και άλλοι δύο είναι άνω των 23 (οι 28χρονοι Λεσκαρόσκι και Στογιανόφσκι).
Αυτό το ιδιαίτερα νεανικό και άπειρο σύνολο κουβαλά στον γ’ προκριματικό γύρο τον ενθουσιασμό από την επιτευχθείσα ευρωπαϊκή υπέρβαση και την παντελή απουσία πίεσης και προσδοκιών, ωστόσο είναι προφανές πως δεν μπορεί να αποδειχθεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για μία καλά διαβασμένη και αγωνιστικά σοβαρή Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου