Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ομόνοια: Η Ευρώπη σώζει τη σεζόν



Την εκτίμηση ότι η οικονομική εξασφάλιση της Ομόνοιας σε βάθος μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου περνά μέσα από την καλή πορεία της στην Ευρώπη επιβεβαίωσε χθες ο Δώρος Σεραφείμ. Σε χθεσινή συνέντευξή του στο ΡΙΚ1 ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» τόνισε ότι «ο σύλλογος δεν βγήκε ακόμη από τον αναπνευστήρα. Η κατάσταση παραμένει η ίδια, έχουμε λεφτά για να πληρώνουμε τους ποδοσφαιριστές μέχρι τον Δεκέμβριο. Αν με το καλό προχωρήσουμε στην Ευρώπη, θα είναι επιπρόσθετο κέρδος».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «ακολουθούμε την ίδια γραμμή και την ίδια αυστηρή οικονομική πολιτική. Δεν μπορούμε να ξοδέψουμε ούτε σεντ παραπάνω. Ακόμη και αν φύγει κάποιος ποδοσφαιριστής, αυτός που θα έρθει θα έχει τις ίδιες απολαβές με αυτόν που έφυγε. Για την επόμενη τριετία ο μοναδικός τίτλος που μπορεί να διεκδικήσει η Ομόνοια είναι η σωτηρία της».
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι παρά τη μείωση του μπάτζετ οι «πράσινοι» χρειάζονται γενναίες ενέσεις στο ταμείο τους, προκειμένου τον ερχόμενο Φεβρουάριο να μην εκκινήσουν (για τρίτο χρόνο στη σειρά) εκστρατεία για την οικονομική ενίσχυση από τον κόσμο, προκειμένου να περάσει η ομάδα τα κριτήρια Μαρτίου.
Στο πλαίσιο αυτό το σχεδόν ένα εκατομμύριο που θα έχει εξασφαλισμένο η Ομόνοια, αν φτάσει ως τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (ακόμη κι αν αποκλειστεί εκεί), είναι ικανό να βοηθήσει τα μέγιστα στο να βγει χωρίς προβλήματα στις πληρωμές η σεζόν. Μπούντουτσνοστ και Μέταλουργκ δεν είναι εμπόδια ικανά να ανακόψουν την πορεία του «τριφυλλιού» ως το κατώφλι των ομίλων. Αν μάλιστα η ομάδα του Κώστα Καϊάφα καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της να περάσει στην κύρια φάση του Γιουρόπα Λιγκ, τότε το πλάνο οικονομικής εξυγίανσης να συρρικνωθεί σε διάστημα πολύ μικρότερο των τριών ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου