Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Αντράντε: αντί-Καρυπίδης ξανά!



Το καλοκαίρι του 2012 ο Χρήστος Καρυπίδης μετεγγραφόταν στον ΑΠΟΕΛ έπειτα από μια τριετία στην Ομόνοια, η οποία κάλυπτε το κενό του στο κέντρο της άμυνας μέσω της απόκτησης από τη Λεϊρία του Ζοάο Πάουλο Αντράντε. Στη διετή παρουσία του στο «τριφύλλι» ο Πορτογάλος κατάφερε να καθιερωθεί και να εδραιωθεί στη συνείδηση των φίλων των «πρασίνων» ως η πιο αξιόπιστη λύση της ομάδας τους στη συγκεκριμένη θέση.

Στο ίδιο διάστημα ο Καρυπίδης φόρεσε για μία περίοδο τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και για μία την αντίστοιχη του Απόλλωνα, χωρίς όμως να καταφέρει να ριζώσει σε κάποιον από τους δύο συλλόγους, μολονότι η αγωνιστική συνεισφορά και χρησιμότητά του ήταν αδιαμφισβήτητη σε αμφότερους.
Η μοίρα έπαιξε τα δικά της παιχνίδια και αυτό το καλοκαίρι ο Αντράντε χρίστηκε εκ νέου διάδοχος του Καρυπίδη, αφού την προ ολίγων ημερών απόκτησή του από τον Απόλλωνα ακολούθησε το χθεσινό διαζύγιο των «γαλάζιων» της Λεμεσού με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό. Προφανώς ο Χριστάκης Χριστοφόρου εκτιμά ότι ο Πορτογάλος απέδειξε στη θητεία του στην Ομόνοια πως είναι τουλάχιστον ισάξιος του Καρυπίδη. Ο χρόνος θα δείξει, αν θα δικαιωθεί στην εκτίμησή του αυτή.
Το δεδομένο, αντιθέτως, είναι ότι επί του παρόντος στο ρόστερ του Απόλλωνα υπάρχουν -μετά και την αποχώρηση και Νταβίδ Ρόχας Μένα- μόλις τρεις στόπερ (Μερκής, Αντράντε, Χαραλάμπους). Θα έχει ο υπό αναζήτηση δεξιός μπακ την ικανότητα να παίζει και μια θέση πιο μέσα ή θα καταφύγει ο Χριστοφόρου στη λύση της περασμένης περιόδου με την οπισθοχώρηση σε ρόλο στόπερ ενός αμυντικού μέσου; Διότι, όπως έχει τονιστεί ξανά, ούτε στη νευραλγική θέση του «εξαριού» περισσεύουν οι επιλογές στον τεχνικό του Απόλλωνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου