Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Τα δύο μεγάλα στοιχήματα του Απόλλωνα



Επειδή είναι άνθρωπος που μετρά τα λόγια του και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, ο Χριστάκης Χριστοφόρου προφανώς ήταν πλήρως συνειδητοποιημένος, όταν στη χθεσινή πρώτη του Απόλλωνα έθετε ως στόχο το πρωτάθλημα.
Ως εξέλιξη μιας διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον ίδιο, η εγχώρια κορυφή φαντάζει ένας λογικός, αλλά και εφικτός στόχος. Το κύριο ζητούμενο είναι, αν το χρονοδιάγραμμα είναι σωστό. Αν δηλαδή η ερχόμενη είναι η αγωνιστική περίοδος που οι «γαλάζιοι» μπορούν να φτάσουν στον τίτλο.
Τα επιχειρήματα που συνηγορούν υπέρ αυτού δεν είναι λίγα. Ο κορμός της ομάδας διατηρήθηκε, η φιλοσοφία του προπονητή έχει αφομοιωθεί, οι προσθήκες είναι μετρημένες, αλλά ποιοτικές και στην πλειονότητά τους έχουν άριστη γνώση της κυπριακής πραγματικότητας, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα προσεχθεί εξ αρχής και θα διορθωθεί το έλλειμμα φυσικής κατάστασης που κόστισε σημαντικούς βαθμούς την περασμένη περίοδο.
Υπάρχει όμως και ο αντίλογος. Οι φίλοι της ομάδας διψούν για τον τίτλο. Την περασμένη περίοδο, όταν το πράγμα έδειχνε να στραβώνει για την ομάδα τους, στο στόχαστρο της κριτικής και της αμφισβήτησης τέθηκε πρώτος ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας, ο προπονητής της. Και αν αυτό συνέβη στη διάρκεια μιας περιόδου, στην οποία ο Απόλλωνας είχε προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και δεν είχε ως επίσημο στόχο τον πρωταθλητισμό, αντιλαμβάνεστε πού μπορεί να φτάσει η κατάσταση αυτή τη χρονιά, αν μαζευτούν ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα.
Αν ο Χριστοφόρου και οι παίκτες μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά την πρόσθετη πίεση που συνοδεύει το δηλωμένο στόχο της εγχώριας πρωτιάς, είναι το ένα μεγάλο στοίχημα. Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι η αντίδραση των οπαδών και της διοίκησης στα δύσκολα. Εκεί θα παιχτούν και θα κριθούν τα πάντα για τον Απόλλωνα της περιόδου 2014/15.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου