Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ομόνοια: Με άμυνα νεοφερμένων στο ΓΣΠ;



Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο Μαυροβούνιο, η εικόνα της αντιπάλου και ο αυξημένος βαθμός ετοιμότητας και προσαρμογής ορισμένων νεοφερμένων διευρύνουν την γκάμα των επιλογών του Κώστα Καϊάφα εν όψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Πέμπτης με την Μπούντουτσνοστ στο ΓΣΠ.
Υπάρχει όμως και μια αρνητική εξέλιξη που υποχρεώνει τον 40χρονο τεχνικό σε αλλαγές: ο τραυματισμός του Άντονι Σκαραμοτσίνο που θα μείνει εκτός δράσης για το επόμενο δεκαήμερο. Ο Γάλλος είχε ξεκινήσει βασικός στην Ποντγκόριτσα, οπότε η Ομόνοια είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να εμφανιστεί με την ίδια ενδεκάδα.

Ο Καϊάφας έχει την επιλογή να γυρίσει στην άμυνα τον Σερτζίνιο (βάζοντας έναν εκ των Οικονομίδη και Φυλακτού στο πλευρό του Ρόντρι) είτε να εμφανίσει μια ολοκαίνουργια άμυνα απαρτιζόμενη από τους νεοαποκτηθέντες Λομπζανίτζε, Ακουισταπάτσε και Κακουμπάβα. Ο Γεωργιανός, ο οποίος ήταν τιμωρημένος στο πρώτο παιχνίδι, φαντάζει αυτή τη στιγμή ως η επικρατέστερη επιλογή.
Υπό άλλες συνθήκες, η ταυτόχρονη παρουσία στα μετόπισθεν τριών ποδοσφαιριστών που δεν έχουν παίξει ξανά μαζί θα χαρακτηριζόταν υπερβολικό και αχρείαστο ρίσκο, όμως η Ομόνοια αφ’ ενός το πήρε χωρίς συνέπειες στο Μαυροβούνιο αφ’ ετέρου η δυναμική της Μπούντουτσνοστ δεν είναι τέτοια που να της επιτρέψει να εκμεταλλευτεί μια τέτοια κατάσταση και να εμφανιστεί απειλητική στον επαναληπτικό.
Εξ ου και πλην του Κακουμπάβα ο Καϊάφας ανάλογα πάντα και με την εξέλιξη του αγώνα είναι πολύ πιθανό να δώσει χρόνο συμμετοχής και στους Μικαέλ Ποτέ και Νούνο Ασίς, προκειμένου και αυτοί να αρχίσουν ν’ αποκτούν ρυθμό εν όψει των επόμενων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου