Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Φτηνά τη γλίτωσε ο Ποτέ



Πιο μαλακά δεν γίνεται. Με μια απλή προειδοποίηση από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία γλίτωσε ο Μικαέλ Ποτέ για το θετικό δείγμα στον έλεγχο ντόπινγκ, στον οποίο είχε υποβληθεί στις 17 Απριλίου 2014, μετά το εκτός έδρας παιχνίδι της Ντινάμο Δρέσδης με την Άουε.

«Ο Ποτέ, ο οποίος πάσχει από άσθμα από την παιδική του ηλικία, ανέφερε ως όφειλε κατά τον έλεγχο ντόπινγκ ότι είχε χρησιμοποιήσει σπρέι για το άσθμα. Την ημέρα του αγώνα όμως, ένεκα δυνατών αλλεργικών προβλημάτων, έκανε προφανώς υπερβολικά πολλές εισπνοές, με αποτέλεσμα στον έλεγχο η προκαθορισμένη ποσότητα κορτιζόνης που επιτρέπεται για τέτοιες περιπτώσεις να εμφανιστεί πάνω από τα πρέποντα όρια.
Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο φάρμακο ανήκει στη λίστα 2 της WADA και δεν αποτελεί κλασική ουσία για την αύξηση της δύναμης και της αντοχής, σ’ έναν παίκτη που παραβαίνει για πρώτη φορά τον κανονισμό μπορεί να επιβληθεί είτε μια προειδοποίηση είτε μια ποινή αποκλεισμού. Μετά τις διαπιστώσεις, στις οποίες προέβη, το αθλητικό δικαστήριο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θεωρεί ότι μια προειδοποίηση είναι η προσήκουσα ποινή
», ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση για τον 29χρονο διεθνή επιθετικός από το Μπενίν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου