Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Το λάθος του φαν Λέουβεν



Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Τεντ φαν Λέουβεν, η οποία αναρτήθηκε την περασμένη Κυριακή στο anorthosis24.net, υπήρξαν συγκεκριμένες αποστροφές που εξηγούν πολύ πειστικά γιατί ο μετεγγραφικός σχεδιασμός της Ανόρθωσης δεν κυλά τόσο γρήγορα όσο άπαντες στο σωματείο θα επιθυμούσαν.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας παραδέχτηκε αρχικά ότι το μικρό μπάτζετ τον περιορίζει και ανέφερε ως βασικό ανασταλτικό παράγοντα στην προσέλκυση νεαρών ταλαντούχων παικτών την κακή φήμη της Κύπρου σε δύο τομείς: α) τη μη πληρωμή παικτών, που άφησε να εννοηθεί ότι ισχύει, και β) το χαμηλό επίπεδο του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, που τόνισε ότι κακώς έχει εντυπωθεί έτσι στο μυαλό των περισσοτέρων ξένων.
Επειδή όμως οι συγκεκριμένες συνθήκες ισχύουν και επηρεάζουν την προσπάθεια όλων των κυπριακών σωματείων, ο φαν Λέουβεν είχε το θάρρος να κάνει και αυτοκριτική. «Υποτίμησα λίγο το γεγονός ότι είναι δύσκολο να φέρεις ποδοσφαιριστές στην Κύπρο», ομολόγησε ο Ολλανδός αιτιολογώντας γιατί θεωρεί την Ανόρθωση ως το δυσκολότερο πρότζεκτ της καριέρας του.
Με άλλα λόγια, ο τεχνικός διευθυντής της «Κυρίας» υπερεκτίμησε προφανώς την ικανότητά του να πείθει υποψήφιους μετεγγραφικούς στόχους να αγνοούν όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα για τις κυπριακές ομάδες και να προκρίνουν το αγωνιστικό κριτήριο έναντι του οικονομικού. Πρόκειται για θαρραλέα παραδοχή, η οποία όμως θα χρήζει περαιτέρω επαίνου μόνον αν αποδειχθεί ότι ο φαν Λέουβεν έπαθε και έμαθε.
Ευτυχώς για τον ίδιο και την εργοδότριά του η απουσία ευρωπαϊκών υποχρεώσεων εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση χρόνου στη στελέχωση του ρόστερ. Ωστόσο τώρα που και ο Ολλανδός διαπίστωε τι έκανε στραβά, οφείλει να κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά, προκειμένου να παράσχει και στον Αντρέ Πάους τη δυνατότητα να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα για το νέο πρωτάθλημα και να δείξει υπό τις πρέπουσες συνθήκες τη δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου