Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Απόλλων: Πού χάθηκε ο κόφτης;



«Κεντρικός μέσος». Αυτήν την απάντηση έδωσε κατά τη χθεσινή παρουσίασή του ο Νικολάε Γκριγκόρε, όταν ερωτήθηκε για τη φυσική του θέση. Στο 4-2-3-1, με το οποίο πορεύεται ο Απόλλωνας επί των ημερών του Χριστάκη Χριστοφόρου τέτοιος ρόλος δεν υπάρχει. Υπάρχουν δύο θέσεις αμυντικών μέσων και μία οργανωτικού μέσου. Αν ο προπονητής του Απόλλωνα εκτιμά ότι ο Ρουμάνος μπορεί να παίξει (και) ως κόφτης, τότε μένει να φανεί αν το πρόσφατο μετεγγραφικό απόκτημα έχει την ποιότητα να γίνει το κομμάτι που την περασμένη περίοδο έλειψε από τους «γαλάζιους» στο μαραθώνιο για τον τίτλο.
Αν όμως ο Γκριγκόρε δεν υπολογίζεται για εξάρι ή δεν μπορεί να αποδώσει άριστα στη συγκεκριμένη θέση, τότε το φλέγον ζήτημα ενός αμυντικού μέσου εφάμιλλου του Ρασίντ Αμντανί επανακάμπτει. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο ο σύλλογος της Λεμεσού απέτυχε να εντάξει στο δυναμικό του τον Γιάννη Σκοπελίτη και σε συνδυασμό με το σοβαρό τραυματισμό του Χάμπου Κυριάκου έμεινε μ’ έναν κόφτη (Αμντανί), που πλαισιωνόταν κατά περίσταση από τους Μεριέμ και Γκουγιόν.
Ένεκα κόπωσης, τιμωριών, τραυματισμών ή έλλειψης φόρμας ο Απόλλωνας σε αρκετές περιπτώσεις στα πλέι οφ (αλλά και στο κύπελλο) προδόθηκε από το δίδυμο των αμυντικών μέσων του. Θα περίμενε κάποιος ότι η απόκτηση ενός «εξαριού» θα ήταν μεταξύ των πρώτων ανακοινώσεων αυτού του καλοκαιριού, όμως ακόμη και τώρα -μετά την υλοποίηση τριών μετεγγραφών- ως πρώτη προτεραιότητα προβάλλει αυτή του δεξιού μπακ. Έχουν άσο κρυμμένο στο μανίκι οι «γαλάζιοι», προσανατολίζονται σε αλλαγή συστήματος ή μήπως έχει υποτιμηθεί το συγκεκριμένο κενό στο ρόστερ; Το αμέσως προσεχές διάστημα θα φανεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου