Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

kicker: Γιατί επιλέχθηκε από τον ΑΠΟΕΛ ο Φινκ

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΑΠΟΕΛ από τον Τόρστεν Φινκ ώθησε το έγκυρο γερμανικό περιοδικό kicker να στρέψει το βλέμμα του στην Κύπρο και να φιλοξενήσει στη σημερινή έκδοσή του ρεπορτάζ για τους λόγους που ώθησαν τη διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» στη συμφωνία με τον 47χρονο προπονητή, από τον οποίο -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- οι προσδοκίες είναι υψηλές, καθώς η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί απαίτηση. Το sigmalive εξασφάλισε και δημοσιεύει το ρεπορτάζ του kicker:


ΚΥΠΡΟΣ: Ο πρώην προπονητής του Αμβούργου αναλαμβάνει το σύλλογο κορυφής
Ο Φινκ καλείται να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα

Ο Πορτογάλος Ζοζέ Μοράις, ο Ολλανδός Μάριο Μπέιν και ο Τόρστεν Φινκ ευρίσκονταν στη μικρή λίστα των υποψηφίων προπονητών του ΑΠΟΕΛ. Ο πρόεδρος Πρόδρομος Πετρίδης αποφάσισε εν τέλει υπέρ του Γερμανού, επειδή ο τελευταίος διαθέτει προ πάντων ένα καλύτερο διεθνές δίκτυο επαφών απ’ ό,τι οι άλλοι δύο υποψήφιοι. Επιπροσθέτως ο Πετρίδης άφησε να εννοηθεί ότι με τον Φινκ επετεύχθη μια οικονομικά πιο συμφέρουσα συμφωνία απ’ ό,τι με τον προκάτοχό του Γιώργο Δώνη.
Με τον Έλληνα ο πρωταθλητής Κύπρου έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του την περασμένη Τρίτη. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο ο ΑΠΟΕΛ ήταν μεν πρώτος, ωστόσο τις προηγούμενες εβδομάδες η ομάδα είχε απολέσει πλεονέκτημα πέντε βαθμών έναντι του Απόλλωνα. Μετά τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχε προκριθεί εκ νέου στη φάση των ομίλων και αποτύχει απέναντι σε Μπαρσελόνα, Παρί Σ.Ζ. και Άγιαξ, η ομάδα δεν είχε καταφέρει να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Προσφάτως η διοίκηση εκτίμησε ότι η υπεράσπιση του τίτλου κινδύνευε και ότι πλέον δεν πάει άλλο με τον Δώνη.
Ο διάδοχός του Φινκ, ο οποίος ως τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν προπονητής στο Αμβούργο και πιο πριν είχε μια επιτυχημένη θητεία στη Βασιλεία, καλείται με το νέο τεχνικό επιτελείο να δώσει νέα πνοή και να δουλέψει προ πάντων στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και αντοχής. Η παραπομπή στο διεθνές δίκτυο επαφών του έχει σημασία για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς το ρόστερ προορίζεται να ενισχυθεί τόσο στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο όσο και το καλοκαίρι. Ο Φινκ υπέγραψε συμβόλαιο ως το τέλος της περιόδου με επιλογή ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο. Το Σάββατο παρακολούθησε μια προπόνηση της νέας ομάδας του, μετά το παιχνίδι της αιωνίας αντιπάλου Ομόνοιας και χθες την ήττα του ΑΠΟΕΛ με 1-2 από την ΑΕΛ υπό την καθοδήγηση του υπηρεσιακού Σάββα Παρασκευά. Οι προσδοκίες από τον Φινκ είναι υψηλές: το πρωτάθλημα είναι υποχρέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου