Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΑΕΚ: Η ιδιόμορφη περίπτωση Σίπο

Μακριά κι αγαπημένοι; Με ελαφριά δόση υπερβολής και χιούμορ θα μπορούσε κάποιος να το ισχυριστεί για την περίπτωση της ΑΕΚ και του Σίπο, καθώς οι Λαρνακείς επωφελούνται μέχρι στιγμής πιο ουσιαστικά από την απουσία του παίκτη του παρά από την παρουσία του.
Ο Αρμάντο Σιπότο Μποάλε Ακουεριάκο, όπως είναι το πλήρως όνομα του 26χρονου άσου, αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Παντούρι, προκειμένου να καλύψει -από κοινού με τον επίσης νεοφερμένο Ηλία Χαραλάμπους- το αριστερό άκρο της άμυνας. Ένεκα τραυματισμού, ωστόσο, στο πρώτο μισό της περιόδου κατέγραψε μόλις δύο συμμετοχές, χωρίς μάλιστα σε κάποια εξ αυτών να θαμπώσει κόσμο με την απόδοσή του.

Από τις 3 Ιανουαρίου ο 26χρονος άσος ξεκίνησε την προετοιμασία του για το Κόπα Άφρικα με την εθνική της χώρας του και έκτοτε η ΑΕΚ εισπράττει 2.700€ για κάθε μέρα απουσίας του. Η Ισημερινή Γουινέα προκρίθηκε στα προημιτελικά (θα παίξει το ερχόμενο Σάββατο), άρα οι Λαρνακείς έχουν ήδη εξασφαλισμένα από την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή τους περί τα 75.000€, τα οποία μπορούν να αγγίξουν και τα 100.000€, αν ο Σίπο και η παρέα του φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής.

Με άλλα λόγια, η μέχρι στιγμής οικονομική συνεισφορά του αριστερού μπακ στην ΑΕΚ είναι κατά πολύ υπέρτερη της αγωνιστικής. Αν μάλιστα αυτή η απρόσμενη ένεση στο ταμείο κατέστησε εφικτή για τους Λαρνακείς την άμεση απόκτηση του Κωνσταντίνου Μιντίκκη από τη Νέα Σαλαμίνα, τότε ο Σίπο εξ αποστάσεως και αθέλητα χρηματοδότησε την αύξηση του ανταγωνισμού στη θέση του! Από τις ιστορίες που μόνο το ποδόσφαιρο ξέρει να γράφει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου