Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΑΕΛ: Παίζει τα ρέστα της

Το (εντός έδρας) 2-2 στον α’ γύρο ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών και η απαρχή του εκτροχιασμού από την κούρσα για τον τίτλο στο τρέχον πρωτάθλημα. Το (εκτός έδρας) 2-4 στο β’ γύρο την πέταξε εκτός εξάδας, την άφησε στο -14 από την κορυφή και συνοδεύτηκε από δριμύτατα παράπονα για τη διαιτησία.
Υπό κανονικές συνθήκες αυτές οι γκέλες θα έφταναν και θα περίσσευαν τόσο ως καμπανάκια κινδύνου όσο και ως κίνητρα για την ΑΕΛ εν όψει της αποψινής αναμέτρησης με τον Εθνικό Άχνας στο κύπελλο. Όμως στην τρέχουσα περίοδο ελάχιστα κυλούν φυσιολογικά για το σύλλογο της Λεμεσού.

Ευρισκόμενη με την πλάτη στον τοίχο ακόμη και σε ό,τι αφορά την ανανέωση της παρουσίας της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου έχει εισέλθει πλέον σε μια περίοδο απανωτών… τελικών. Σε καθέναν εξ αυτών θα παίζει τα ρέστα της, αφού το όποιο στραβοπάτημα μπορεί εφ’ εξής να αποβεί μοιραίο.
Αφ’ ης στιγμής το κύπελλο προσφέρει την πιο σύντομη διαδρομή ως το ευρωπαϊκό διαβατήριο και την καλύτερη αφετηρία στο Γιουρόπα Λιγκ, το βάρος των «λεόντων» θα πέφτει περισσότερο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Και επειδή ούτε ο δεύτερος τη τάξει θεσμός προσφέρει οποιαδήποτε εγγύηση η ΑΕΛ ψάχνει απόψε απέναντι στον Εθνικό την καλύτερη δυνατή αφετηρία εν όψει του επαναληπτικού στο «Δασάκι» σε μία εβδομάδα.
Μια καθαρή και ευρεία νίκη θα είναι η καλύτερη ρεβάνς για τις γκέλες στο πρωτάθλημα, η πιστοποίηση ότι η ομάδα μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ εισέρχεται σε φάση ανόδου και η απαραίτητη ένεση αυτοπεποίθησης εν όψει των κρισιμότατων αγώνων με Ανόρθωση, ΑΕΚ και Ερμή που θα κρίνουν εν πολλοίς την είσοδο ή μη στην πρώτη εξάδα.

Πιθανή στενή επικράτηση ή ισοπαλία θα κρατήσει την ομάδα στην πρίζα εν όψει και του επαναληπτικού, ενώ ενδεχόμενη ήττα θα μετατρέψει τον Εθνικό σε κακό δαίμονα, θα διαγράψει την ευφορία της ανατροπής επί των πρωταθλητών και θα επαναφέρει την αμφισβήτηση για την ικανότητα της ομάδας να υλοποιήσει τους στόχους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου