Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΑΕΛ: Ο Ερμής και το «Δασάκι»!

Η πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου κράτησε ακέραιες τις ελπίδες εξόδου στην Ευρώπη για την ΑΕΛ, της οποίας πλέον η υλοποίηση των στόχων περνά -και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις- μέσα από τα επικείμενα τρία παιχνίδια με τον Ερμή.
Ο αποκλεισμός του Εθνικού Άχνας κράτησε την ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου ζωντανή στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Το κύπελλο εξακολουθεί να είναι ο πιο σύντομος (αλλά και αβέβαιος) δρόμος, ωστόσο και μέσω πρωταθλήματος ο σύλλογος της Λεμεσού έχει ακόμη πιθανότητες να προλάβει το τρένο της εξάδας.

Προς τούτο η επικράτηση επί της ΑΕΚ στο μεθαυριανό παιχνίδι του «Τσίρειου» είναι κομβικής σημασίας, ωστόσο για τους «λέοντες» η πλέον καθοριστική αναμέτρηση είναι αυτή της 19ης αγωνιστικής απέναντι στους «φτεροπόδαρους», αφού αυτοί είναι επί του παρόντος ο πιο προσιτός ανταγωνιστής για την έκτη θέση.
Ο Ερμής, συνεπώς, είναι το εμπόδιο που πρέπει πάση θυσία να υπερπηδηθεί και στις δύο διοργανώσεις από την ΑΕΛ. Και αποτελεί παιχνίδι της τύχης ότι αυτή τη σεζόν ο σύλλογος της Αραδίππου έχει επιλέξει ως έδρα το «Δασάκι», όπου θα φιλοξενήσει τους «λέοντες» τόσο στο πρωτάθλημα (9.2) όσο και στον επαναληπτικό προημιτελικό του κυπέλλου (4.3).

Μέχρι στιγμής η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου έχει επισκεφτεί δύο φορές το συγκεκριμένο γήπεδο: την πρώτη ηττήθηκε με 4-2 από τον Εθνικό για το πρωτάθλημα, τη δεύτερη απέσπασε ισοπαλία πρόκρισης στο κύπελλο. Από τα αποτελέσματα στα αντίστοιχα παιχνίδια με τον Ερμή θα φανεί, αν το «Δασάκι» θα αποδειχθεί σε «Γη της Επαγγελίας» ή σε κρανίου τόπο για την ΑΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου