Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Φινκ: «Η Κύπρος δεν είναι το τέλος του κόσμου»

Στις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ προχώρησε ο Τόρστεν Φινκ, ο οποίος μίλησε στο γερμανικό αθλητικό πρακτορείο ειδήσεων για τη νέα σελίδα στην καριέρα του. Ο 47χρονος δεν έχει προλάβει να δει ουδέν από τα αξιοθέατα και τις ιδιαιτερότητες της Λευκωσίας, καθώς -όπως τόνισε- «έχω μηδενικό χρόνο. Η μία υποχρέωση ακολουθεί την άλλη. Κάποια στιγμή κάνω ένα διάλειμμα για φαγητό, καθώς κάτι πρέπει να τρώω στο μεσοδιάστημα, αλλά κατά τ’ άλλα το πρόγραμμα περιλαμβάνει δουλειά από το πρωί ως το βράδυ».

Οι συμπατριώτες του περιγράφουν τον Φινκ ως ευτυχή που επέστρεψε στην προπονητική σκηνή, για πρώτη φορά μετά την απόλυσή του από το Αμβούργο στις 17 Σεπτεμβρίου 2013. Αποκαλύπτουν μάλιστα πως στο μεσοδιάστημα είχε επαφές με ομάδες της α’ και β’ κατηγορίας της Γερμανίας, μεταξύ άλλων και με τη Στουτγάρδη, την οποία είχε χαρακτηρίσει ως έναν «καταπληκτικό σύλλογο». Πώς και γιατί κατέληξε συνεπώς στον ΑΠΟΕΛ;
«Η Κύπρος δεν είναι το τέλος του κόσμου! Είναι Ευρώπη. Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι κάτοχος του εγχώριου νταμπλ. Μπορώ να στεφθώ πρωταθλητής εδώ και η ανάδειξη σε πρωταθλητή είναι πάντα ένας καλός στόχος», απάντησε ο 47χρονος τεχνικός, για τον οποίοι τονίζεται πως το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία του να εμφανιστεί στη μεγάλη ποδοσφαιρική σκηνή της Ευρώπης.

Για χάρη του ΑΠΟΕΛ ο Φινκ θα αποχωριστεί σε πρώτη φάση τους γιους του: «Είναι φουλ σε σχολικό πρόγραμμα και τίποτε δεν θα αλλάξει. Θα με επισκεφτούν τον Φεβρουάριο ή τον Απρίλιο. Επί του παρόντος επικεντρώνομαι στον ΑΠΟΕΛ. Απέναντι στην ΑΕΛ δεν παίξαμε και τόσο καλά. Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ, πάρα πολύ. Διαπιστώσαμε όμως πού έγκειται το κακό και εφ’ εξής θα σηκώσουμε αρκετούς διακόπτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου