Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Απόλλων: Η ισορροπία στο σκοράρισμα

Η εντός συνόρων θητεία του Ιοάν Αντόνε στον Απόλλωνα ξεκίνησε με τρεις τριάρες (επί Εθνικού, Δόξας και Ομόνοιας) και μετά από μόλις δύο γκολ σε τρία ντέρμπι (με ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και ΑΕΚ) συνεχίστηκε με 18 τέρματα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (κόντρα σε Ερμή, Αγία Νάπα, ΑΕΛ, Οθέλλο και Νέα Σαλαμίνα).
Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει καταφέρει να αυξήσει σχεδόν κατά ένα τέρμα το μέσο όρο παραγωγικότητας της ομάδας που παρέλαβε από τον Χριστάκη Χριστοφόρου. Τα 41 τέρματα των «κυανολεύκων» τυγχάνουν θαυμασμού και αναγνώρισης, όπως ακριβώς και οι 13 σκόρερ που έχουν αναδείξει μέχρι στιγμής.

Η πτυχή που δεν έχει αναδειχθεί και υπογραμμιστεί κατάλληλα, αλλά είναι ουσιώδης στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου είναι πως το σκοράρισμα αποτελεί υπόθεση των πάντων. Από την επίθεση ως την άμυνα.
Από μπροστά προς τα πίσω ο Απόλλωνας έχει την πιο ομοιόμορφη αναλογική κατανομή τερμάτων στην κατηγορία. Τα 28 από τα 41 γκολ (ποσοστό 68%) έχουν πιστωθεί σε επιθετικούς (Παπουλής, Σανγκόι από 7, Γκιέ-Γκιέ 5, Τουράμ, Λόπεθ από 4 και Ρέζεκ 1), άλλα επτά (ποσοστό 17%) έχουν πετύχει οι μέσοι (Στογιάνοβιτς 4, Μεριέμ, Γκουγιόν και Ρόσα από 1), ενώ τα υπόλοιπα έξι γκολ (ποσοστό 15%) έχουν πανηγυρίσει αμυντικοί (Αντράντε 3, Μερκής 2, Ρομπέρ 1).

Στο βαθμό που οι «κυανόλευκοι» θα συνεχίσουν να παίρνουν τέρματα απ’ όλες τις γραμμές τους θα διατηρούν ουσιώδες συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων μνηστήρων του τίτλου, οι οποίοι για την ώρα υστερούν σημαντικά στο συγκεκριμένο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου