Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΕΛ: Ένα απλό παυσίπονο…

Ο εντοπισμός και η ανάδειξη θετικών στοιχείων για τον ΑΠΟΕΛ από το χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ισοδυναμεί με προσπάθεια εξαγωγής ξυγκιού από τη μύγα. Λίγο πολύ, δηλαδή, με ματαιοπονία.
Το παραδέχτηκε μέσες-άκρες και ο Τόρστεν Φινκ στις δηλώσεις του. «Δεν παίξαμε πολύ καλά», «είχαμε πρόβλημα και δεν αλλάζαμε γρήγορα την μπάλα», «δεν είχαμε αρκετούς παίκτες στην περιοχή, όταν έβγαινε από αυτήν ο Τζεμπούρ», ήταν μερικά από τα άκρως ενδεικτικά σχόλια του 47χρονου Γερμανού.

Ο τελευταίος δύσκολα θα συνδύαζε το ντεμπούτο του με νίκη, αν ο Χρίστος Ηλία δεν καταλόγιζε πέναλτι σε φάση που ο Πουγιούκκας είχε γυρισμένη πλάτη στην μπάλα και η τελευταία πήγε στο χέρι του (και όχι το αντίθετο).
Το χθεσινό 1-0, με άλλα λόγια, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα απλό παυσίπονο. Δεν βελτιώνει την κατάσταση, απλώς προσφέρει ένα μικρό διάστημα ανακούφισης. Και στον ΑΠΟΕΛ των τελευταίων εβδομάδων ένα θετικό αποτέλεσμα -έστω κι αν ήλθε, όπως ήλθε, απέναντι σε αντίπαλο κατώτερης κατηγορίας- έχει φτάσει να ισοδυναμεί με ανακούφιση! Σημεία των καιρών.
Ο χρόνος κυλά αδυσώπητα για μια ομάδα, της οποίας η απόδοση εσχάτως θυμίζει κλινικό καρδιογράφημα λίγο πριν την κατάληξη. Παρά την είσοδο νέων προσώπων και την αλλαγή συστήματος ουδεμία φρέσκια πνοή ήταν ευδιάκριτη στο παιχνίδι των «γαλαζοκιτρίνων», οι οποίοι εμφάνισαν εκ νέου όλα τα προβλήματά τους απέναντι σε συμπαγώς αμυνόμενους και καλά οργανωμένους αντιπάλους.
Ο Φινκ (το έχει συνειδητοποιήσει πως) έχει πολλή δουλειά μπροστά του -τόσο για την αγωνιστική όσο και για την ψυχολογική ανάταση των πρωταθλητών. Το πρόγραμμα με τα δύο συναπτά παιχνίδια στο ΓΣΠ -απέναντι στον Οθέλλο (πρωτάθλημα) και Ολυμπιακό (κύπελλο)- και ακολούθως τις αναμετρήσεις με Νέα Σαλαμίνα, Εθνικό και Δόξα (πριν τα ντέρμπι με Απόλλωνα και Ομόνοια) προσφέρει θεωρητικά ένα επαρκές διάστημα για να σηκώσει αρκετούς διακόπτες, όπως ο ίδιος τόνισε πρόσφατα.

Διότι με την εικόνα που βγάζει επί του παρόντος η ομάδα του πρακτικά κάθε παιχνίδι ενέχει τη ρεαλιστική πιθανότητα στραβοπατήματος. Για τον ΑΠΟΕΛ που εκκίνησε ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο αυτό προβάλλει ως μια ιδιαίτερα οδυνηρή πραγματικότητα. Οδυνηρή, αλλά πραγματικότητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου