Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ανόρθωση: Πολλά παραπάνω από ένα παιχνίδι

Μια εξ ορισμού δύσκολη αναμέτρηση έχει μετατραπεί σε ντέρμπι έξι βαθμών ένεκα του πλασαρίσματος των δύο ομάδων, έξι στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη παράμετρος που μετατρέπει σε τροχιοδεικτικό για την Ανόρθωση το μεθαυριανό παιχνίδι με την ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Ο σύλλογος της Λεμεσού είναι ο μόνος μέχρι στιγμής που έχει καταφέρει να σκοράρει τετράκις σε βάρος της «Κυρίας» και να την υποχρεώσει σε ήττα με διαφορά μεγαλύτερη του ενός τέρματος. Σ’ εκείνο το 1-4 του «Τσιρείου» στον α’ γύρο ο σύλλογος της Αμμοχώστου είχε επιδείξει την πρέπουσα αντίδραση μ’ ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων (Οθέλλος, Νέα Σαλαμίνα, Εθνικός, Δόξα).

Η ομάδα του Αντρέ Πάους είναι καθ’ οδόν αφ’ ενός να χτίσει ένα αντίστοιχο σερί μετά την εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΚ (ήδη μετρά επιτυχίες απέναντι σε Ερμή, Αγία Νάπα, Διγενή), αφ’ ετέρου να συμπληρώσει τρεις διαδοχικές νίκες -για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα. Αν τα καταφέρει, θα έχει αποσπαστεί έξι βαθμούς από τον πιο κοντινό και απειλητικό διώκτη για μια θέση στην πρώτη εξάδα.
Τούτων δοθέντων ο Ολλανδός προπονητής δεν χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάζει για την εύρεση κινήτρων. Και πρόκειται για ευτυχή συγκυρία για τον ίδιο, διότι το απουσιολόγιο του προσφέρει πονοκεφάλους σε αφθονία. Ο Χόλγκερσον είναι τιμωρημένος, ο Σεράν Πόλο αμφίβολος, με αποτέλεσμα η Ανόρθωση να είναι εξαιρετικά πιθανό να παραταχθεί σ’ ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι με πρωτοεμφανιζόμενο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας (Μάκος, Λαΐφης).

Οι τραυματισμοί των Κάλβο και Γιακοβένκο στερούν από την «Κυρία» τους σκόρερ οκτώ εκ των τερμάτων της (σ.σ. αμφότεροι έχουν πιστωθεί από τέσσερα). Και αν η έκρηξη του Μακρή στα τελευταία παιχνίδια αντισταθμίζει την απώλεια του Ουκρανού, στη μεσαία γραμμή το κενό του Ισπανού τόσο στο δημιουργικό κομμάτι όσο και στην ηγεσία της ομάδας είναι δυσαναπλήρωτο. Δεδομένου ότι ο Σαμπάλα αποτελεί ουσιαστικά ξένο σώμα και δεν υπολογίζεται, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι εναλλακτικές του Πάους θα είναι περιορισμένες, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις δυνατότητες αντίδρασης από τον πάγκο σε περίπτωση που το παιχνίδι στραβώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου