Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΑΕΚ: Η ευκαιρία και η παγίδα

Στον πρώτο γύρο προερχόμενη από δύο συναπτές ήττες (ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση) η ΑΕΚ αξιοποίησε την εκτός έδρας νίκη επί της Ομόνοιας για το ξεκίνημα ενός αήττητου σερί έξι αγωνιστικών (σ.σ. του μεγαλύτερου που έχει τρέξει στο πρωτάθλημα), που κατέδειξε τη δυναμική της ως διεκδικήτρια ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.
Στο σημερινό παιχνίδι με το «τριφύλλι» οι Λαρνακείς φιλοδοξούν -κουβαλώντας τη φόρα των τελευταίων αγώνων τους μέσα στο 2014- να συνδυάσουν το καλό ποδαρικό στο νέο έτος με ακόμη μια επιτυχία που θα πιστοποιήσει τη σταθεροποίησή τους σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Οι προϋποθέσεις κρίνονται άκρως ευνοϊκές. Η διακοπή των δύο εβδομάδων ασφαλώς δεν ευνοεί το ρυθμό που είχε πιάσει η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν, έδωσε ωστόσο ανάσες στο ρόστερ. Επιπροσθέτως οι Λαρνακείς αγωνίζονται στο ΓΣΖ, όπου εσχάτως μετρούν τρεις νίκες στη σειρά με μηδέν παθητικό, απέναντι σε μια ομάδα που χάνει αρκετή από την ισχύ της εκτός Λευκωσίας και αντιμετωπίζει -εκτός από το οικονομικό- και μια πλειάδα αγωνιστικών προβλημάτων.
Η ευκαιρία για εδραίωση στα ψηλά της βαθμολογίας με την ταυτόχρονη απομάκρυνση από έναν άμεσο ανταγωνιστή είναι πολύ μεγάλη, ενέχει όμως και μια παγίδα. Αυτήν της υποτίμησης ενός στριμωγμένου στα σχοινιά αντιπάλου και της λησμονιάς πως το πληγωμένο θηρίο είναι πάντοτε πιο επικίνδυνο.

Η αποφυγή αυτής της παγίδας και η συνετή διαχείριση των δεδομένων, τα οποία τη φέρνουν σε πλεονεκτική αφετηρία έναντι της Ομόνοιας, είναι για τους «κιτρινοπράσινους» τα κλειδιά για την επικράτηση στη σημερινή αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου