Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ο κόσμος ακούει και βλέπει

Μολονότι η κοινή γνώμη θα ενδιαφερόταν ιδιαίτερα και για τις τοποθετήσεις των Χανς Ρέικβαρτ (Ολλανδός πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ) και Γιώργου Κούμα (πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ), εναντίον των οποίων ακούστηκαν επίσης κατηγορίες και αφέθηκαν αιχμές, η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ομοσπονδίας, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αποτέλεσε επί της ουσίας την «απάντηση» στην αντίστοιχη του Μάριου Παναγή και ολοκλήρωσε κατά κάποιον τρόπο αυτόν τον άτυπο α’ γύρο στις καταγγελίες περί των κακώς κειμένων στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Επειδή η υπόθεση είναι σοβαρή (αρκεί προς τούτο ότι αφορά το λαοφιλέστερο των αθλημάτων), ας καταγράψουμε μόνον τα γεγονότα -αποστειρωμένα από κάθε υποκειμενική γνώμη και κρίση. Μέχρι σήμερα, συνεπώς, ο κόσμος ακούει και βλέπει…
…τα σωματεία να ξεσπαθώνουν (ενώπιον τηλεοπτικών φακών και μέσω ανακοινώσεων) κατά της ομοσπονδίας και της διαιτησίας, αλλά σε δύο διαδοχικές -σχεδόν κολλητές χρονικά- συνελεύσεις της ΚΟΠ να παραμένουν στην πλειοψηφία τους σιωπηλά και αδρανή προς την κατεύθυνση της αλλαγής προσώπων και πραγμάτων.
…την ηγεσία της ομοσπονδίας να παραδέχεται σφάλματα, παραλείψεις, αποφάσεις που δημιούργησαν προκατάληψη, διασπορά λανθασμένων μηνυμάτων προς τα έξω, λανθασμένες επιλογές προσώπων, ακόμη και την ύπαρξη στημένων αγώνων στους θεσμούς που η ίδια διοργανώνει, αλλά να εκτιμά πως όλα τούτα συνιστούν απλώς ένα θέμα προς εσωτερική διευθέτηση και ότι οι όποιες έξωθεν έρευνες των αρχών επί αυτών των υποθέσεων δύσκολα θα τελεσφορήσουν.

Δεν χρειάζεται να επεκταθεί η απαρίθμηση, αν και θα μπορούσε -σε βαθμό… εξάντλησης. Ας αρκεστούμε στα προαναφερθέντα και ας αναρωτηθούμε: σε αυτό το κλίμα η απαξίωση του προϊόντος και η αποστροφή του κόσμου είναι συνέπεια της κάρτας φιλάθλου και της οικονομικής κρίσης ή απλώς αρεσκόμαστε να στρουθοκαμηλίζουμε και να (νομίζουμε ότι) κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου