Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΑΕΚ: Το πρόγραμμα δείχνει το δρόμο

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται; Η ΑΕΚ πάντως έχει βαλθεί ν’ αποδείξει το αντίθετο, καθώς την (εντός έδρας) ήττα της από την Ομόνοια στο πρώτο παιχνίδι της μέσα στο 2015 ακολούθησαν τρεις νίκες, δύο επί της Νέας Σαλαμίνας για το κύπελλο και μία επί του Ερμή για το πρωτάθλημα.
Οι «κιτρινοπράσινοι» ευρίσκονται εδώ και ενάμιση μήνα σε υψηλές πτήσεις, καθώς αρχής γενομένης από το 1-0 επί της Δόξας στο ΓΣΖ (30.11) μετρούν έξι νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις. Μοναδικά στραβοπατήματά τους; Η προαναφερθείσα ήττα από την Ομόνοια και το 4-4 με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΖ, όπου οι Λαρνακείς είχαν δικαιολογημένα σφοδρότατα παράπονα από τη διαιτησία.

Εκ των θεμελίων της αγωνιστικής προόδου της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα είναι η αμυντική της βελτίωση. Στα πρώτα 13 επίσημα παιχνίδια στη σεζόν η εστία της είχε μείνει ανέπαφη μόλις τέσσερις φορές, όσες δηλαδή έχει μείνει και στα τελευταία πέντε (σ.σ. οι «κιτρινοπράσινοι» δέχτηκαν γκολ μόνον από την Ομόνοια στο ΓΣΖ).
Με το εισιτήριο για τα προημιτελικά του κυπέλλου ανά χείρας η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν καλείται πλέον να δείξει τη δέουσα σοβαρότητα και προσήλωση, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το άκρως βατό πρόγραμμά της ως το τέλος της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα.
Στις εναπομένουσες έξι αγωνιστικές η ΑΕΚ θα παίξει μόνο μια φορά με ομάδα που τερμάτισε πέρυσι στην πρώτη εξάδα (ΑΕΛ εκτός), ενώ στις υπόλοιπες αναμετρήσεις θα αντιμετωπίσει εντός έδρας Αγία Νάπα, Οθέλλο, Εθνικό και εκτός έδρας τη Νέα Σαλαμίνα και τη Δόξα.

Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής οι Λαρνακείς έχουν χάσει 15 βαθμούς στους αγώνες με ομάδες της πρώτης εξάδας την περασμένη περίοδο και μόλις πέντε σε αυτούς με τους υπόλοιπους μονομάχους, γίνεται αντιληπτό ότι το πρόγραμμα δείχνει και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για ένα εξαιρετικό πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα και μια όσο το δυνατόν ευνοϊκότερη αφετηρία εν όψει των πλέι οφ. Εναπόκειται πλέον στους ίδιους να μην αφήσουν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου