Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΕΛ: Εφ’ εξής χωρίς άλλοθι

Αν το παιχνίδι δεν γινόταν στο ΓΣΠ και αντίπαλος δεν ήταν η ουραγός του πρωταθλήματος, το απουσιολόγιο του ΑΠΟΕΛ εν όψει του πρώτου αγώνα του μέσα στο 2015 θα μπορούσε κάλλιστα να δικαιολογήσει την αφαίρεση της ταμπέλας του ακλόνητου φαβορί από τον πρωταθλητή.
Με βάση τις εντός συνόρων εμφανίσεις στο πρώτο μισό της περιόδου η ταυτόχρονη απώλεια του αμυντικού στυλοβάτη (Καρλάο), του alter ego του Μοράις (Βινίσιους) και του επιθετικού διδύμου του Τσάμπιονς Λιγκ (Μαντούκα, Σέρινταν) θα μπορούσε κάλλιστα να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για τρίτο συναπτό στραβοπάτημα στο πρωτάθλημα.

Σε τελική ανάλυση οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν στραβοπατήσει ήδη τρεις φορές στην έδρα τους (ΑΕΛ 0-0, Δόξα 0-0 και ΑΕΚ 4-4) και η Αγία Νάπα έχει αποδείξει πόσο… ζημιάρα μπορεί να αποδειχθεί στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της με Ερμή (2-2) και Ομόνοια (2-1).
Ωστόσο στη μεθαυριανή αναμέτρηση στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ είναι… καταδικασμένος να επικρατήσει. Όχι μόνο επειδή προέρχεται από συναπτές γκέλες (που εξαφάνισαν τη διαφορά ασφαλείας στην κορυφή της βαθμολογίας), επειδή αγωνίζεται εντός έδρας ή φιλοξενεί την ουραγό του πρωταθλήματος.
Ο κυριότερος λόγος αφορά τη δικαίωση της εκτίμησης του προπονητή της ομάδας, ο οποίος διατρανώνει σε κάθε ευκαιρία πως η πρόσθετη ευρωπαϊκή επιβάρυνση δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής στους πρωταθλητές να βγάλουν περισσότερη ένταση στις εγχώριες υποχρεώσεις τους.

Αφ’ ης στιγμής η Ευρώπη αποτελεί παρελθόν και το ρόστερ πήρε τις απαραίτητες ανάσες, έχει πλέον έλθει το πλήρωμα του χρόνου να δείξει τόσο την ποιότητά του (με ποδόσφαιρο επιπέδου στο μεγαλύτερο διάστημα ενός αγώνα και όχι μόνο κατά διαστήματά του) όσο και το βάθος του (με παίκτες, όπως οι ντε Βινσέντι, Ρίισε, Παπάζογλου, Εφραίμ και Τζεμπούρ να ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες που συνόδευσαν την απόκτησή τους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου