Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ομόνοια: Ο «άβολος» Εθνικός Άχνας

Ποπόφ, Ρούνιε, Χέρτζεκ. Εδώ και μέρες το ρεπορτάζ της Ομόνοιας κυριαρχείται, σχεδόν μονοπωλείται, από τα ονόματα των μετεγγραφικών στόχων που προορίζονται για την πλήρωση των χηρευουσών θέσεων στο κέντρο της άμυνας.
Ο εν λόγω αποπροσανατολισμός από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι της επικείμενης αναμέτρησης με τον Εθνικό είναι τόσο επικίνδυνος όσο και η (αφελής) προσέγγιση ότι οι «πράσινοι» με τον αέρα των δύο συναπτών επιτυχιών (Νέα Σαλαμίνα, ΑΕΚ), του σκαρφαλώματος στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και του πλεονεκτήματος της έδρας θα κάμψουν -εύκολα ή δύσκολα- την αντίσταση του συλλόγου της Άχνας.

Το σκηνικό θυμίζει πολύ έντονα το αντίστοιχο πριν από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, αλλά… από την αντίστροφη. Πριν το παιχνίδι στο ΓΣΖ στην Ομόνοια κυριαρχούσαν ο προβληματισμός (για τις αλλεπάλληλες αποχωρήσεις και τα μεγάλα κενά στο μεσοαμυντικό κομμάτι) και οι εξαιρετικά χαμηλοί τόνοι, εν όψει του μεθαυριανού αγώνα στο ΓΣΠ διαχέεται μια αισιοδοξία και μια ευφορία ότι το «τριφύλλι» θα συμπληρώσει -για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα- τρεις διαδοχικές επιτυχίες και θα ξεκινήσει τη βαθμολογική αντεπίθεσή του.
Παραβλέπεται, δηλαδή, ο κανόνας που θέλει την Ομόνοια αυτής της περιόδου να βγάζει τον καλύτερό της εαυτό αγωνιζόμενη ως αουτσάιντερ κόντρα στις πιθανότητες και τα προγνωστικά, αλλά να τα βρίσκει μπαστούνια, οσάκις συνοδεύεται από το χαρακτηρισμό του φαβορί.
Σε πλήρη αντιδιαστολή με την ΑΕΚ, η οποία αρέσκεται στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και κατοχής, ο Εθνικός είναι ομάδα που ειδικεύεται να παίζει πίσω και κόντρα στην μπάλα. Απέναντι στους Αχνιώτες οι «πράσινοι» θα βρουν ελάχιστες ευκαιρίες να τρέξουν σε ανοιχτό γήπεδο, όπως έπραξαν στο ΓΣΖ.

Ο αντίπαλος θα τους δώσει την μπάλα και την πρωτοβουλία, θα μαζευτεί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και θα ψάξει αυτός στην κόντρα τις ευκαιρίες του για τη ζημιά. Ό,τι δηλαδή ευνοούσε τακτικά το «τριφύλλι» απέναντι στους Λαρνακείς, αντιστρέφεται στην αναμέτρηση με τον Εθνικό, η οποία ακριβώς γι’ αυτό το λόγο παρουσιάζει αυξημένο συντελεστή δυσκολίας κι επικινδυνότητας. Εξ ου και απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, ψυχραιμία, υπομονή κι αποτελεσματικότητα απ’ ό,τι το προ εβδομάδας παιχνίδι στο ΓΣΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου