Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΑΕΛ: Η «σπείρα» των… κοντοπίθαρων!

Η ολοκλήρωση της χειμερινής μετεγγραφικής δραστηριότητας της ΑΕΛ με τη διαφαινόμενη απόκτηση του 26χρονου Κονγκολέζου επιθετικού Μάικ Σεμά σηματοδοτεί και τη μετάβαση σ’ ένα καινούργιο στιλ παιχνιδιού.
Μετά την περιθωριοποίηση του Γκικίεβιτς (1,87μ.) ο πιο ψηλός παίκτης των «λεόντων» μεσοεπιθετικά είναι ο Ιονίτσα (1,85μ.) ακολουθούμενος από τον Ταγκμπατζούμι (1,80μ.). Κυρίως γι’ αυτόν το λόγο ο Νιγηριανός και ο Ρουμάνος θα είναι οι δύο βασικές επιλογές για τη θέση του επιθετικού κορυφής, έστω κι αν ουδείς είναι ο κλασικός φορ-κολόνα.

Από τους παίκτες που μπορούν να στελεχώσουν τη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω τους ο πιο ψηλός είναι ο Σαρδινέρο (1,75μ.) και ακολουθούν οι Οχένε (1,73μ.), Σεμά (1,72μ.), Σταύρου (1,70μ.), Καλό (1,67μ.) και Μπεμπέ (1,63μ.)! Ουδείς δηλαδή μπορεί να χαρακτηριστεί… πρώτο μπόι.
Τι συνεπάγεται αυτό; Ότι η ΑΕΛ δια χειρός Χριστάκη Χριστοφόρου θα είναι μια ομάδα που σπάνια θα σηκώνει την μπάλα στον αέρα, έστω κι αν τον καλό κεφαλοσφαιριστή δεν κάνει μόνον το ύψος, αλλά και η αλτικότητα και ο σωστός συγχρονισμός.
Οι «λέοντες», ωστόσο, θα είναι κατά τα φαινόμενα μια ομάδα που θα ποντάρει στην εκρηκτικότητα, στην ταχύτητα, στην ευελιξία. Μια ομάδα με μεσοεπιθετικούς που θα μπορούν να ελέγξουν άριστα την μπάλα, να ντριμπλάρουν με άνεση, να επιδιώξουν το ένας εναντίον ενός, αλλά και να αλλάζουν διαρκώς θέσεις και να κινούνται στον κενό χώρο, προκειμένου να δημιουργούν ρήγματα και να μπερδεύουν τον αντίπαλο.

Το σήκωμα της μπάλας θα επιχειρείται -κατά κανόνα- στις στημένες μπάλες, όταν θα προωθούνται κάποιοι εκ των Σιέλη (1,89μ.), Σαμπού (1,88μ.), Εσπάνια (1,86μ.), Γκουιντιλεγέ (1,81μ.), Μεντί (1,80μ.) και Νικολάου (1,77μ.). Μένει να αποδειχθεί αν η πράξη θα επιβεβαιώσει τη θεωρία και κατά πόσον τα αποτελέσματα θα δικαιώσουν τον νέο αγωνιστικό προσανατολισμό της ΑΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου