Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ανόρθωση: Μνήμες… καλοκαιριού

Μετά την ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς ο Διγενής Ορόκλινης. Η Ανόρθωση δεν νομιμοποιείται μέχρι στιγμής να παραπονείται για τις κληρώσεις της στο κύπελλο. Και αν στον α’ γύρο η πρόκριση (αντίθετα με ό,τι αφήνει να εννοηθεί το τελικό 4-2) ήρθε υπερβολικά και ανεπίτρεπτα αγχωτικά, η πρόοδος που έχει καταγράψει έκτοτε η «Κυρία» την καθιστά αδιαφιλονίκητο φαβορί (ιδίως σε διαδικασία δύο αγώνων) για την πρόκριση και στην γ’ φάση του θεσμού.
Το σημερινό παιχνίδι του κυπέλλου θα προσφερόταν για να δοθούν ανάσες σε βασικούς και ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές με λιγοστό χρόνο συμμετοχής. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο ένεκα του σχετικά αβαθούς ρόστερ και των επικείμενων κρίσιμων αγώνων ως το τέλος της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα.

Κατά τα φαινόμενα, ωστόσο, η εκτεταμένη κυκλική χρησιμοποίηση παικτών δεν θα είναι δυνατότητα για τον Αντρέ Πάους. Γιακοβένκο και Κάλβο είναι τραυματίες, ο Σεράν Πόλο παλεύει εδώ και δυόμισι μήνες να επιστρέψει, ενώ ο Αμπουρτζάνια μάλλον θα προφυλαχθεί μετά το χτύπημα που δέχθηκε κόντρα στην Αγία Νάπα.
Σε αυτές τις απουσίες έρχεται να προστεθεί και η απουσία νεοφερμένων από το χειμερινό μετεγγραφικό παζάρι, το οποίο έχει φτάσει στο μέσο του, με αποτέλεσμα να αρχίζουν σιγά-σιγά να ξυπνούν μνήμες από την καλοκαιρινή περίοδο, όταν για διάφορους (και ήδη πλειστάκις καταγραφέντες λόγους) η ενίσχυση ολοκληρώθηκε στο παρά ένα.
Ο Τεντ φαν Λέουβεν είχε πει σε ανύποπτο χρονικό σημείο ότι οι στόχοι εν όψει Ιανουαρίου ήταν ήδη στο μυαλό του, ωστόσο μέχρι στιγμής στην Ανόρθωση δεν έχει ενταχθεί ούτε ο επιθετικός ούτε ο στόπερ (ή ο κόφτης) που χρειάζονται επειγόντως -για την αύξηση τόσο των επιλογών του Πάους όσο και του εσωτερικού συναγωνισμού.

Ο Ολλανδός τεχνικός διευθυντής οφείλει άμεσα να προσκομίσει αποτελέσματα σ’ έναν από τους πλέον βασικούς τομείς αρμοδιότητάς του, ιδίως από τη στιγμή που έχει χρεωθεί τη θερινή καθυστέρηση και είχε επαρκέστατο χρόνο να προετοιμαστεί (για όλα τα ενδεχόμενα) εν όψει Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου