Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΑΕΛ: Εφ’ εξής ή νίκα ή χάνεται

Άδικη; Το προσυπέγραψαν αμφότεροι οι προπονητές. Οδυνηρή; Όσο ουδείς στην ΑΕΛ θα τολμούσε να φανταστεί. Το γκολ του Αβραάμ στο 89’ της χθεσινής αναμέτρησης με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δεν κόστισε απλώς στους «λέοντες» στην πρώτη ήττα τους μέσα στο 2015, αλλά τους υποχρέωσε να παίξουν μια ολάκερη σεζόν μέσα σε δύο παιχνίδια εντός τεσσάρων ημερών.

Ευρισκόμενη στο -5 από την έκτη θέση, πέντε στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου δεν ορίζει τη μοίρα της για το πλασάρισμα στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ. Ο επερχόμενος επαναληπτικός με τον Εθνικό Άχνας αποκτά πλέον χαρακτήρα «do-or-die» αναμέτρησης, αφού το κύπελλο εκτός από πιο σύντομος προβάλλει πια ως και ο πλέον βατός δρόμος για την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.
Είτε προκριθεί (ευκταίο σενάριο) είτε αποκλειστεί (εφιαλτικό σενάριο) η ΑΕΛ βάσει των όσων πρόσφατα διαβεβαίωσε ο προπονητής της θα κυνηγήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητές της και στο πρωτάθλημα. Και εκεί, προκειμένου να έχει ελπίδες για προσπέρασμα του Ερμή (πιο κοντινός στόχος επί του παρόντος), θα χρειάζεται απαραίτητα νίκη στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο «Τσίρειο».

Αν δεν την πάρει, η εξάδα κατά πάσα πιθανότητα θα βγει εκτός βεληνεκούς, αν νικήσει, τότε θα παίξει τα ρέστα της στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερμή, για τη 19η αγωνιστική. Με άλλα λόγια, η ΑΕΛ συνεχίζει να δίνει απανωτούς τελικούς, όμως μετά την ήττα από την Ανόρθωση τα περιθώρια στραβοπατήματος ουσιαστικά έχουν εκμηδενιστεί: εφ’ εξής κάθε στραβοπάτημα θα απειλεί να αφήσει την ομάδα πρόωρα άνευ στόχων στην τρέχουσα περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου