Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Οι «φονιάδες» των πέναλτι (στατιστικά 16ης αγωνιστικής)

Αν ο Χμαλάτζε δεν αξιοποιούσε το πλέον αμφισβητούμενο πέναλτι της αγωνιστικής, τότε η 16η στροφή του πρωταθλήματος θα είχε βαδίσει στα χνάρια της ένατης, στην οποία αποκρούστηκαν και τα τρία πέναλτι που είχαν δοθεί. Η ουσιώδης διαφορά είναι πως τότε τα χαμένα πέναλτι μοιράστηκαν σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ αυτή τη φορά σπαταλήθηκαν όλα στην ίδια αναμέτρηση (Αγία Νάπα-Ανόρθωση), στην οποία ο Γρηγόρης Αθανασίου έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας που αποκρούει δύο εκτελέσεις μέσα σ’ ένα ενενηντάλεπτο! Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα ακολουθούν στη στατιστική αποδελτίωση της 16ης αγωνιστικής:


ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ
*Την πρώτη εμφάνιση με την καινούργια ομάδα τους πραγματοποίησαν οι: Μπερνάρντο Βασκοντσέλος, Ρικάρντο Λόμπο (αμφότεροι Δόξα), Τόνι Λόπες, Μπρούνο Τούρκο, Άλδο Αδόρνο (όλοι Ερμής), Ζορζ Μοντέιρο (ΑΕΚ) και Ιβάν Τσούργιουριτς (Αγία Νάπα).
*Την πρώτη συμμετοχή στο αρχικό σχήμα των ομάδων τους μέτρησαν οι: Χρίστος Πογιατζής (Εθνικός Άχνας), Μάρκο Αουρέλιο (Νέα Σαλαμίνα), Γιώργος Αρέστη (Δόξα), Κάρλος Οχένε (ΑΕΛ) και Χάμπος Κυριάκου (Απόλλων).
*Την πρεμιέρα του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε στο εκτός έδρας 1-2 από την ΑΕΛ ο υπηρεσιακός τεχνικός Σάββας Παρασκευά.
*Το 2-2 με τον Οθέλλο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σηματοδότησε την πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία του Απόλλωνα.

ΓΚΟΛ
*Το παρθενικό τέρμα με τη νέα ομάδα τους πανηγύρισαν οι: Αντρέ Σκέμπρι (Ομόνοια), Ζορζ Μοντέιρο (ΑΕΚ) και Γιον Άρνε Ρίισε (ΑΠΟΕΛ).
*Το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα μέτρησαν οι Ανδρέας Αβραάμ (Ανόρθωση) και Νίκος Ευθυμίου (Οθέλλος).
*Μόλις τρεις φορές έχει καταφέρει να σκοράρει εις διπλούν σ’ ένα παιχνίδι ο Οθέλλος, όλες εντός έδρας (2-0 τη Δόξα, 2-1 την Αγία Νάπα, 2-2 με Απόλλωνα).
*Εννέα γκολ παθητικό στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης μετρά ο Απόλλων, ουδεμία ομάδα έχει δεχτεί περισσότερα τόσο στο συγκεκριμένο τέταρτο όσο και σε οποιοδήποτε άλλο τέταρτο των αγώνων της.
*ΑΠΟΕΛ και Απόλλων είναι οι δύο ομάδες που έχουν δεχτεί διπλάσια ή υπερδιπλάσια τέρματα στην επανάληψη απ’ ό,τι στο πρώτο μέρος.
*Με 20 τέρματα η 16η αγωνιστική ήταν η δεύτερη πιο παραγωγική στο β’ γύρο του πρωταθλήματος.
*Τα 248 γκολ σε 96 παιχνίδια δίνουν μέσο όρο 15,5 ανά αγωνιστική.

ΣΕΡΙ
*Τέσσερις αγωνιστικές άνευ νίκης (0-2-2) και με διαρκή παραβίαση της εστίας του συμπλήρωσε ο ΑΠΟΕΛ με την ήττα από την ΑΕΛ (1-2)!
*Εδώ και τρεις αγωνιστικές στη σειρά πετά βαθμούς μετά από προβάδισμά του ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος μέχρι τη 13η στροφή είχε μόνο νίκες μετά από δικό του 1-0.
*Η Ανόρθωση δεν έχει πετάξει βαθμό μετά από προβάδισμά της (7-0-0)!
*Η Αγία Νάπα παραμένει η μόνη ομάδα στην κατηγορία άνευ εντός έδρας νίκης (0-4-4)!

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ
*Στην αναμέτρηση Αγία Νάπα-Ανόρθωση αποκρούστηκαν και τα τρία πέναλτι που καταλογίστηκαν: ο Αθανασίου απέκρουσε τις εκτελέσεις τον Κάλβο και Γκαρσία, ο Καμίνσκι την αντίστοιχη του Κολοκούδια.
*Το εντός έδρας 2-1 επί του ΑΠΟΕΛ ήταν η πρώτη ολική ανατροπή της ΑΕΛ στο τρέχον πρωτάθλημα (1-3-2).
*Το εκτός έδρας 2-2 με τον Οθέλλο ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών του Απόλλωνα μετά από προβάδισμά του (10-1-0).
*Το εντός έδρας 1-0 επί της Δόξας ήταν η πρώτη νίκη και ανέπαφη εστία της Νέα Σαλαμίνα μετά από εννέα αγωνιστικές (0-3-6).

*Το δεύτερο γκολ του Γκιέ-Γκιέ ήταν το πρώτο που δέχτηκε ο Οθέλλος στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου