Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ανόρθωση: Το ρεκόρ του Αβραάμ!

Η αγωνιστική και βαθμολογική βελτίωση της ομάδας του δεν οφείλεται (μόνον) σε αυτόν, συμπίπτει όμως χρονικά με τη δική του αναγέννηση και καθιέρωση στο βασικό σχήμα της. Ανόρθωση και Ανδρέας Αβραάμ ευρίσκονται εσχάτως σε ταυτόχρονη ψηλή πτήση.
Μολονότι ήταν ένας από τους «επιβιώσαντες» στο μεγάλο ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι, οι προοπτικές του 28χρονου αριστερού εξτρέμ δεν ήταν ιδιαίτερα ευοίωνες στο ξεκίνημα της περιόδου. Ο Αντρέ Πάους χρησιμοποιούσε στη θέση του είτε τον Εντέ είτε κάποιον εκ των Μακρή και Κάλβο, με αποτέλεσμα ως το τέλος του α’ γύρου ο διεθνής Κύπριος να έχει μετρήσει μόλις μια συμμετοχή στο αρχικό σχήμα (σ.σ. στο 3-2 επί της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος») και τέσσερις ολιγόλεπτες ως αλλαγή.

Στην ενδεκάδα άρχισε να καθιερώνεται από το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ (5 Δεκεμβρίου), στο οποίο η ομάδα του ηττήθηκε ελέω της ακύρωσης του τέρματος από τον Κάλβο, και έκτοτε η μοναδική της ήττα με τον Αβραάμ στο αρχικό σχήμα είναι το 0-1 στο ΓΣΖ από την ΑΕΚ.
Στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια η «Κυρία» πανηγύρισε ισάριθμες νίκες, ενώ στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις πρωταθλήματος ο 28χρονος άσος άρχισε να έχει επαφή και με τα αντίπαλα δίχτυα. Και αν τα τέρματά του στο «Τάσος Μάρκου» απέναντι στην Αγία Νάπα ήταν το κερασάκι στην τούρτα του εκτός έδρας θριάμβου της Ανόρθωσης, το προχθεσινό απέναντι στην ΑΕΛ χάρισε στο σύλλογο της Αμμοχώστου μια παλικαρίσια ανατροπή και πολύτιμη νίκη.
Με αυτά τα τρία τέρματα ο Αβραάμ έθεσε ρεκόρ παραγωγικότητας σε μία σεζόν για λογαριασμό της «Κυρίας», αφού στο δεύτερο μισό της περιόδου δεν είχε σκοράρει σε οκτώ συμμετοχές του στο πρωτάθλημα με το σύλλογο της Αμμοχώστου, ενώ την περασμένη περίοδο σε 22 παρουσίες πανηγύρισε δύο τέρματα.

Η μονιμοποίηση του διεθνούς Κύπριου μεσοεπιθετικού στο αρχικό σχήμα αποτελεί πρώτιστα επιβράβευση της δικής του δουλειάς στις προπονήσεις, η οποία «υποχρέωσε» τον Πάους να του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και πιο πολλές αρμοδιότητες. Δευτερευόντως αποτελεί απόδειξη ότι ο Ολλανδός δεν είναι ξεροκέφαλος, δεν εθελοτυφλεί και αποφασίσει με γνώμονα το καλό της ομάδας, εξ ου και ο Αβραάμ προτιμάται πλέον έναντι του Εντέ, καίτοι ο τελευταίος αποτέλεσε μία από τις πιο ηχηρές μετεγγραφές του περασμένου καλοκαιριού για την «Κυρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου