Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ανόρθωση: Κλειδί η φυγή προς τα μπρος;

Στα κολλητά εντός έδρας ντέρμπι με Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ οι εμφανίσεις της Ανόρθωσης δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογο αποτέλεσμα, η νίκη απέναντι στην Ομόνοια ήρθε χωρίς την ανάλογη απόδοση, στην ήττα από την ΑΕΚ επίσης η «Κυρία» δεν έπεισε. Απέναντι σε Ερμή και Αγία Νάπα, όμως, ο σύλλογος της Αμμοχώστου συνδύασε πειστικές εμφανίσεις με επιβλητικές νίκες. Τι άλλαξε;
Από πλευράς τακτικής δείχνει μέχρι στιγμής να αποδίδει η έμπνευση του Αντρέ Πάους να παρατάσσει την ομάδα του με έναν καθαρόαιμο αμυντικό μέσο. Αφ’ ης στιγμής για τη συγκεκριμένη θέση υπάρχουν αρκετές λύσεις, το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για μια απόφαση δουλεμένη στο μυαλό του Ολλανδού.

Με τον Λαΐφη ως στόπερ και τον Μαϊσουράτζε ως (μόνο) κόφτη ο τεχνικός της Ανόρθωσης προχώρησε στην περαιτέρω ενίσχυση του δημιουργικού κομματιού χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τους Αμπουρτζάνια και Γκαρσία. Το γκολ του Ουρουγουανού στον Ερμή, απέναντι στον οποίο δεν είχε καλή απόδοση, τον βοήθησε ψυχολογικά, καθώς χθες στο «Τάσος Μάρκου» ήταν θετικότατος, ακόμη κι αν απέτυχε να σκοράρει από την άσπρη βούλα.
Η «Κυρία» δείχνει να λειτουργεί πιο εύρυθμα με αυτήν τη μετατόπιση προς τα μπρος του κέντρου βάρους της, ωστόσο απαιτείται ακόμη χρόνος (και παιχνίδια) για να καταστεί αξιόπιστο το δείγμα. Το επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΛ αποτελεί μια πρώτης τάξεως δοκιμασία, ιδίως εν τη διαφαινόμενη απουσία του ηγέτη Κάλβο (σ.σ. διάστρεμμα) και του τιμωρημένου Χόλγκερσον που επιτείνει τη λειψανδρία στην οπισθοφυλακή.
Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στη γραμμή κρούσης μετά τον τραυματισμό του Γιακοβένκο, με αποτέλεσμα ο Πάους να καρδιοχτυπά σε κάθε χτύπημα που δέχεται ποδοσφαιριστής του. Η ενίσχυση της ομάδας τόσο στο κέντρο άμυνας όσο και στη γραμμή κρούσης δεν είναι μόνον επιτακτική ανάγκη, αλλά οφείλει να γίνει και το συντομότερο δυνατόν.

Η Ανόρθωση είναι καθ’ οδόν να επιβεβαιώσει την προφητεία του Τεντ φαν Λέουβεν πως μέσα στο Φεβρουάριο θα φτάσει το μέγιστο της απόδοσής της, είναι ευθύνη του Ολλανδού τεχνικού διευθυντή να τη συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθεια αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου