Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΑΕΛ: Τι έλεγε ο Μάγκατ για τον Νιάνγκ

Οι εντυπώσεις του Γερμανού τεχνικού από τον Σενεγαλέζο επιθετικό, τον οποίο είχε πάρει στη Βόλφσμπουργκ το 2008.
Η BILD τον είχε χαρακτηρίσει «τυχαία αγορά». Ο λόγος απλός: από τα 13 θερινά μετεγγραφικά αποκτήματα των «λύκων» το καλοκαίρι του 2013 ήταν ο μοναδικός που αποκτήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Αμέσως μετά από ένα φιλικό της ομάδας του με τη νοτιοαφρικανική Μορόκα Σουάλοους, στο οποίο ο Μαμέ Νιάνγκ είχε κάνει άνω κάτω την άμυνα των «λύκων», ο Φέλιξ Μάγκατ είχε προχωρήσει άμεσα στη μετεγγραφή του τότε 23χρονου επιθετικού έναντι 200.000€!
«Μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις: απολαμβάνει το παιχνίδι, μεταφέρει καλή διάθεση και, όποτε μπαίνει στο γήπεδο, σκίζεται για την ομάδα», είχε υποστηρίξει μετά τις πρώτες προπονήσεις του Νιανγκ ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος έχει βγάλει όνομα για τις βασισμένες στην τέλεια φυσική κατάσταση προπονητικές ενότητές του.
Για τον Σενεγαλέζο, ωστόσο, το πρώτο πέρασμα στην Ευρώπη αποδείχθηκε ανεπιτυχές: τόσο στη Γερμανία (Βόλφσμπουργκ) όσο και στη Νορβηγία (Βίκινγκ, Κόνγκσβινγκερ) δεν κατάφερε να προσαρμοστεί, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2011 να επιστρέψει στη Νότιο Αφρική, όπου κατόρθωσε να βάλει ξανά την καριέρα του σε ανοδική τροχιά.
Στα 31 του επιχειρεί τη δεύτερη «απόβασή» του στη «γηραιά ήπειρο», αυτή τη φορά για λογαριασμό της ΑΕΛ, κι ευελπιστεί ότι η (κλιματολογικά πολύ πιο εγγύς στα δεδομένα της Νοτίου Αφρικής) Κύπρος θα αποτελέσει την ιδανική πλατφόρμα ανάδειξής του και σε ευρωπαϊκό στερέωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου