Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

ΑΕΚ: Η ανάγκη και η επιθυμία

Τι πέτυχαν και πού ποντάρουν οι «κιτρινοπράσινοι» με την απόκτηση του Σεράν Πόλο.
Το ένατο μετεγγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ από το θερινό παζάρι ήταν ένας παλιός γνώριμος. Για τον επόμενο χρόνο ο Αλμπέρτο Σεράν Πόλο θα αγωνίζεται με τη φανέλα της ομάδας, την οποία είχε υπηρετήσει και τη διετία 2011-13, στην πρώτη εν Κύπρω θητεία της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Η απόκτηση του 31χρονου Ισπανού στόπερ αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της γόνιμης συνεργασίας των Τόμας Κρίστιανσεν και Τσάβι Ρόκα. Προτού συμπληρωθεί εβδομάδα από τον επαναληπτικό με την Μπορντό, στον οποίο αποφασίστηκε η αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης στο κέντρο της άμυνας, οι Λαρνακείς έφτασαν σε συμφωνία με τον παίκτη που θα καλύψει το εν λόγω κενό.
Οι «κιτρινοπράσινοι» εντάσσουν στο έμψυχο δυναμικό τους έναν ποδοσφαιριστή που αφ’ ενός αυξάνει τις επιλογές και τον ανταγωνισμό στη θέση του στόπερ, αφ’ ετέρου είναι οικείος τόσο με το σύλλογο όσο και το κυπριακό πρωτάθλημα (σ.σ. παράμετρος σημαντική ως προς το χρόνο προσαρμογής του παίκτη).
Ότι καλύφθηκε μια «τρύπα» στο ρόστερ είναι αναντίλεκτο -και προς όφελος της ΑΕΚ. Αυτό που μένει πλέον να αποδειχθεί, και είναι το σημαντικότερο από αγωνιστικής πλευράς, είναι η ποιότητα της συνεισφοράς του Σεράν Πόλο. Την περασμένη διετία (αγωνιζόμενος σε Αλκορκόν και Ανόρθωση) ο Ισπανός μέτρησε λιγότερες συμμετοχές (26) απ’ ό,τι συνολικά στην πρώτη θητεία του στην ΑΕΚ (32).
Η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ευρίσκεται, συνεπώς, σε πτώση και εκεί ποντάρουν προφανώς οι Κρίστιανσεν και Ρόκα: στην επιθυμία του παίκτη να αποδείξει ότι παραμένει ανταγωνιστικός ακόμη και για το επίπεδο μιας ομάδας με φιλοδοξίες που φτάνουν από την καθιέρωση στην ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου