Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΑΕΚ: Η Μπορντό «έδειξε» τα κενά

Στα παιχνίδια με τους Γιρονδίνους φάνηκε πού χρήζουν περαιτέρω ενίσχυσης οι Λαρνακείς.
Ως ένα βαθμό οι αναμετρήσεις στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ αποδείχθηκαν για την ΑΕΚ μια μικρογραφία του περασμένου πρωταθλήματος. Στο μεγαλύτερο διάστημα αυτών των αγώνων οι «κιτρινοπράσινοι» κέρδισαν κατά κράτος τις εντυπώσεις από την ονομαστή αντίπαλό τους, ωστόσο στο τέλος έμειναν με την αίσθηση ότι αποκόμισαν λιγότερα απ’ όσα βάσει απόδοσης δικαιούνταν.
Οι Λαρνακείς (απ)έδειξαν ότι υπολείπονταν ελάχιστα από το επίπεδο της Μπορντό και χωρίς την καταλυτική επιρροή εξωγενών κι αστάθμητων παραγόντων (βλέπε διαιτησία και ατυχία) πιθανότατα τώρα θα ευρίσκονταν ένα βήμα πριν τους ομίλους στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση. Στις αναμετρήσεις με τους Γιρονδίνους, ωστόσο, φάνηκε και τι χρειάζεται να κάνει η ίδια η ΑΕΚ, προκειμένου να κλείσει εντελώς την ψαλίδα.
Το ρόστερ των «κιτρινοπρασίνων» είναι ποιοτικό και ισορροπημένο σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο χρήζει δύο περαιτέρω προσθηκών. Η πρώτη αφορά την απόκτηση ενός μέσου, ο οποίος να μπορεί να παίξει τόσο ως κόφτης (αντί των Λαμπάν, Μπόλιεβιτς) όσο και ως οκτάρι (αντί των Λαρένα, Τομάς). Ένας τέτοιος παίκτης έλειψε και στα δύο παιχνίδια με τους Γιρονδίνους και χρειάζεται οπωσδήποτε να προστεθεί, προκειμένου η ΑΕΚ να μην πορευτεί μόλις με τέσσερις επιλογές για τρεις θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής.
Η δεύτερη προσθήκη αφορά την άμυνα. Η απουσία ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και η επιστροφή του Μουρίγιο τον Ιανουάριο ωθεί στη σκέψη ότι τα μετόπισθεν δεν χρήζουν ενίσχυσης. Εάν όμως ο Μαρτσίνιακ υπολογίζεται ως αριστερός μπακ, τότε αποτελεί (αχρείαστο) ρίσκο να βγει το πρώτο μισό της περιόδου με μόλις δύο καθαρόαιμους στόπερ (Νίνου, Καταλά) και αλχημείες, όταν κάποιος (ή και οι δύο) εξ αυτών είναι τραυματίες, τιμωρημένοι ή απλά εκτός φόρμας.
Με έναν στόπερ και έναν κεντρικό μέσο (αμφότερους ικανούς να παίξουν και ως κόφτες) η ΑΕΚ θα έχει την επιθυμητή πληρότητα και τον απαραίτητο εσωτερικό ανταγωνισμό στο ρόστερ, προκειμένου να κυνηγήσει εκ νέου την υπέρβαση στις εντός συνόρων υποχρεώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου