Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΑΕΛ: Έπεισε για την προοπτική

Με το σούπερ καπ ο λεμεσιανός σύλλογος ανέκτησε την εμπιστοσύνη των οπαδών του στη δυναμική της ομάδας.
Από τους πρωτεργάτες της κατάκτησής του χαρακτηρίστηκε άτυπος και ανεπίσημος. Επί της ουσίας, όμως, το (πρώτο μετά από μια τριακονταετία) σούπερ καπ αποτελεί για την ΑΕΛ κάτι παραπάνω από έναν τίτλο. Είναι η βάση της για την επιστροφή στην πρώτη γραμμή του κυπριακού ποδοσφαίρου, από την οποία απουσίασε την περασμένη περίοδο.
Η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου δεν πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση. Είχε λάθη, κενά και ατέλειες. Είχε όμως οργάνωση και αγωνιστικό πλάνο. Έδειξε δουλεμένη ομάδα, έστω και αν ένεκα της πληθώρας αλλαγών η ομοιογένειά της ευρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.
Ηχεί παράξενα, αλλά η μεγαλύτερη ελπίδα της ΑΕΛ εν όψει του νέου πρωταθλήματος είναι πως ελάχιστη σχέση θα έχει με την ομάδα που κατέκτησε το σούπερ καπ. Στον επικείμενο μαραθώνιο ο λεμεσιανός σύλλογος έχει την προοπτική να εμφανιστεί πολύ καλύτερος.
Όταν ολοκληρωθεί η μετεγγραφική ενίσχυση, όταν όλοι οι νεοφερμένοι προσαρμοστούν στο ρόλο τους, όταν το δέσιμο της ομάδας γίνει πιο ισχυρό, όταν εν τέλει ο Χριστοφόρου θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με το πλήρες ρόστερ βάζοντας τη σφραγίδα του σε αυτό, τότε η ΑΕΛ θα είναι δεδομένα μια πολύ πιο ανταγωνιστική και ελκυστική ομάδα απ’ αυτήν προχθές στο ΓΣΠ.
Και επειδή ακριβώς μέσω της κατάκτησης του σούπερ καπ έπεισε τον κόσμο της γι’ αυτήν την προοπτική, η κατάσταση γι’ αυτήν φαντάζει πλέον πολύ πιο ευοίωνη απ’ ό,τι μετά την απώλεια του κυπέλλου τον περασμένο Μάιο. Αυτό κι αν είναι κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου