Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΑΕΚ: Ψηλά από την αρχή

Το πρόγραμμα επιτρέπει στους Λαρνακείς να εγκατασταθούν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας από το ξεκίνημα.
Την περασμένη περίοδο οι «κιτρινοπράσινοι» εκκίνησαν το μαραθώνιο με πέντε ντέρμπι απέναντι σε ομάδες που πρόπερσι είχαν πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα (Απόλλων, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Ομόνοια, Ερμής). Λίγο η ισχύς των αντιπάλων, λίγο η φυσιολογική ανομοιογένεια και αστάθεια της ομάδας, που τότε είχε αρχίσει να στήνει ο Τόμας Κρίστιανσεν, κόστισαν την απώλεια οκτώ βαθμών πριν τα μισά του α’ γύρου.
Αυτή τη χρονιά η ομοιογενής και δεμένη ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα πολύ καλύτερο ξεκίνημα και να πάει με άλλον αέρα (ενδεχομένως και από θέση ισχύος) στα ντέρμπι κορυφής, τα οποία αυτή τη φορά είναι μαζεμένα στο τέλος του α’ γύρου (Ομόνοια, Ανόρθωση, Απόλλων, Ερμής στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές).

Οι Λαρνακείς εκκινούν τις υποχρεώσεις τους εκτός έδρας απέναντι σε Πάφο (νεοφώτιστη) και Δόξα (προτελευταία της περασμένης σεζόν), υποδέχονται τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ, φιλοξενούνται από τον νεοφώτιστο Άρη και υποδέχονται τη νεοφώτιστη ΕΝΠ. Εξαιρουμένων δηλαδή των «γαλαζοκιτρίνων» η δυναμική των υπολοίπων αντιπάλων είναι τέτοια που επιτρέπει στους «κιτρινοπράσινους» να ελπίζουν βάσιμα ακόμη και στο απόλυτο των βαθμών πριν το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΛ (6η αγωνιστική).

Δεδομένου ότι μετά την εξόρμηση στο «Τσίρειο» ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Νέα Σαλαμίνα (ΓΣΖ) και Εθνικό Άχνας (Δασάκι) υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ώστε η ομάδα του Κρίστιανσεν να εισέλθει με ελάχιστες βαθμολογικές απώλειες, αυξημένη αυτοπεποίθηση και λιγότερη πίεση σε σχέση με πέρυσι στην τελική ευθεία του α’ γύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου