Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Μέσι, Ρονάλντο ή Σουάρες;

Η UEFA ανακοίνωσε την τελική τριάδα των υποψηφίων για το Βραβείο του Κορυφαίου Ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη.
Δύο συνήθεις ύποπτοι και ένας πρωτοεμφανιζόμενος σε αυτό το στάδιο της ψηφοφορίας απαρτίζουν την τριάδα των υποψηφίων για το βραβείο του Κορυφαίου Ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη (Best Player in Europe Award) για την αγωνιστική περίοδο 2014/15. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η UEFA οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λουίς Σουάρες συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς στη δεύτερη ψηφοφορία των 54 αθλητικογράφων (σ.σ. ένας από κάθε ομοσπονδία-μέλος της UEFA), η οποία διεξήχθη μεταξύ των δέκα ποδοσφαιριστών που οι ίδιοι δημοσιογράφοι είχαν αναδείξει μέσω της πρώτης ψηφοφορίας τους (σ.σ. τα αποτελέσματα είχαν γνωστοποιηθεί τον Ιούλιο).
Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν δημοσιοποίησε ποιος εκ των τριών τελικών υποψηφίων έλαβε τους περισσότερους βαθμούς, κοινοποίησε όμως την κατάταξη των υπολοίπων επτά ποδοσφαιριστών, η οποία έχει ως εξής:
4. Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλός, Γιουβέντους)                           24 βαθμοί
5. Νεϊμάρ (Βραζιλιάνος, Μπαρσελόνα)                                         23 βαθμοί
6. Εντέν Αζάρ (Βέλγος, Τσέλσι)                                                       21 βαθμοί
7. Αντρέα Πίρλο (Ιταλός, Γιουβέντους/Νιου Γιορκ)                    12 βαθμοί
8. Αρτούρο Βιδάλ (Χιλιανός, Γιουβέντους/Μπάγερν)                  11 βαθμοί
9. Κάρλος Τέβες (Αργεντινός, Γιουβέντους/Μπόκα Τζούνιορς)  8 βαθμοί
10. Πολ Πογκμπά (Γάλλος, Γιουβέντους)                                       5 βαθμοί
Ο τελικός νικητής θα αναδειχθεί μέσω ζωντανής ψηφοφορίας στο Μονακό στις 27 Αυγούστου κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των ομίλων του UEFA Champions League.

Πρωτοβουλία Πλατινί
Το “Best Player in Europe Award” προέκυψε το 2011 κατόπιν πρωτοβουλίας του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος ήθελε να αναβιώσει το πνεύμα της πάλαι ποτέ διάκρισης για τον Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, και συνδιοργανώνεται από την UEFA και την ESM (European Sports Media).
Υποψήφιοι για το βραβείο είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές (ανεξαρτήτως εθνικότητας), οι οποίοι την περασμένη περίοδο αγωνίστηκαν σε ευρωπαϊκό σύλλογο και αξιολογούνται με βάση τις επιδόσεις τους τόσο με το σύλλογο (εντός κι εκτός συνόρων) όσο με την εθνική τους ομάδα.
Την περασμένη τετραετία το βραβείο απονεμήθηκε στους Λιονέλ Μέσι (Μπαρσελόνα), Αντρές Ινιέστα (Μπαρσελόνα), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου