Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ανόρθωση: Το ήσσον κακό με Λαΐφη

Το γιατί και το πώς πίσω από το χρονικό σημείο, στο οποίο επελέγη να χειρουργηθεί ο Κωνσταντίνος Λαΐφης.
Επί κυπριακού εδάφους ξεκινά από σήμερα ο Κωνσταντίνος Λαΐφης την αποθεραπεία του μετά την επέμβαση στους κοιλιακούς-προσαγωγούς, στην οποία υποβλήθηκε χθες στο Μόναχο. Ο χρόνος αποκατάστασης υπολογίζεται στις 20 μέρες και ο διεθνής Κύπριος άσος θα χάσει πιθανότατα τις πρώτες δύο αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος.
Ένα καίριο ερώτημα είναι γιατί επελέγη αυτό το χρονικό σημείο για την οριστική αντιμετώπιση ενός προβλήματος που είχε εμφανιστεί ήδη από τη β’ φάση του περασμένου πρωταθλήματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις η συνήθης πρακτική είναι ο παίκτης (ιδίως αν είναι τόσο ποιοτικός και σημαντικός για την ομάδα, όπως ο Λαΐφης για την «Κυρία») να ακολουθεί συντηρητική αγωγή μέχρι το πέρας των επίσημων υποχρεώσεων και ακολούθως να οδηγείται άμεσα στο χειρουργείο.
Αν στο σύλλογο της Αμμοχώστου είχε ακολουθηθεί η ίδια στρατηγική, ο πολυσύνθετος άσος θα είχε χειρουργηθεί ήδη από τον Μάιο και ως την έναρξη της προετοιμασίας θα ήταν απολύτως έτοιμος. Ωστόσο με τη σύμφωνη γνώμη γιατρών τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων (Βέλγιο) ο Λαΐφης ακολούθησε συντηρητική αγωγή, η οποία εν τέλει αποδείχθηκε αναποτελεσματική, αφού οι ενοχλήσεις επανήλθαν και κατέστησαν το νυστέρι αναπόφευκτο.
Ο Αντρέ Πάους θα ήθελε εξ αρχής διαθέσιμο έναν από τους πλέον χαρισματικούς παίκτες της ομάδας του, ωστόσο από την Ανόρθωση τονίζουν ότι η επανεμφάνιση του προβλήματος (και το χειρουργείο) πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μετριάζει σε σημαντικό βαθμό το δυσάρεστο αντίκτυπο αυτής της εξέλιξης. Η εξήγηση είναι απλή: Ο παίκτης έχει προλάβει να κάνει προετοιμασία και αυτό θα μειώσει το χρόνο επαναφοράς του στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης και ρυθμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου