Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Κουταντέρ: Ένας «εύθραυστος» τεχνίτης

Ξενιτευόμενος για πρώτη φορά ο 29χρονος Γάλλος επιζητεί μέσω της ΑΕΛ ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του.
Στα 22 του ήταν η αποκάλυψη του γαλλικού πρωταθλήματος, οι συμπατριώτες του έβλεπαν στο πρόσωπό του τον καινούργιο Γιοάν Γκουρκίφ, ενώ άλλοι τον παρομοίαζαν ελέω του αγωνιστικού του στιλ με τον «πολύ» Ντιντιέ Ντεσάν.
Στα 23 του είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος αναζητούσε έναν αντικαταστάτη του τραυματία Σεσκ Φάμπρεγας στην Άρσεναλ, ενώ για την απόκτηση του από τη Λε Μαν (108 συμμετοχές με τη φανέλα της την τετραετία 2005-09) έριζαν -πλην των «κανονιέρηδων»- και οι Μπορντό, Παρί, Λανς, Λιλ και Μονακό.
Η τελευταία απέσπασε το καλοκαίρι του 2009 έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ την υπογραφή του Ματιέ Κουταντέρ, ο οποίος όμως στη διετία του στο πριγκιπάτο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις.
Δύο χρόνια αργότερα πωλήθηκε έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ στη Λοριάν, από την οποία αποδεσμεύτηκε το καλοκαίρι, αφού από την περίοδο 2012/13 είχε χάσει συνολικά 528 ημέρες ελέω τραυματισμών. Πιο πρόσφατος εξ αυτών εκείνος στους προσαγωγούς που τον οδήγησε στο χειρουργείο τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Στα 29 του ο βραχύσωμος (1,69μ.) μέσος πήρε τη μεγάλη απόφαση να βγει για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός συνόρων. Δοκιμάστηκε από σύλλογο της αμερικανικής MLS, ωστόσο η ΑΕΛ πέτυχε να τον δελεάσει να μετακομίσει στην Κύπρο.
Ο σύλλογος της Λεμεσού αποκτά έναν κεντρικό μέσο ικανό να παίξει και ως κόφτης και ως δεκάρι, ωστόσο οι αρετές του τον καθιστούν αδιαμφισβήτητα πιο χρήσιμο στο μεσοεπιθετικό παρά στο ανασταλτικό κομμάτι.
Βάσει της αξιολόγησης, της οποίας από καιρού εις καιρόν έχει τύχει από ειδικούς, ο Κουταντέρ είναι εξαιρετικά ευκίνητος, έχει καλή ισορροπία σώματος, αντοχή, «βλέπει» γήπεδο, χειρίζεται πολύ καλά την μπάλα, αλλάζει εν κινήσει πορεία με ευκολία, διαθέτει τη μεγάλη πάσα και «γλυκό» δεξί σουτ ακόμη και από απόσταση. Στον αντίποδα υστερεί σε ρυθμό, επιτάχυνση, σπριντ, αλτικότητα, σέντρες, τελειώματα και μαρκαρίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου