Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΑΠΟΕΛ: Το παραλήρημα των «αδικημένων» Δανών

Εις βάρος της Μίντγιλαντ έγινε σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε. της Δανίας το μοναδικό σοβαρό λάθος του διαιτητή Μάντεν.
Για περισσότερα από 100 λεπτά, αν συνυπολογίσουμε τις καθυστερήσεις και των δύο ημιχρόνων, τα σφυρίγματα του Μπομπ Μάντσεν κρατούσαν χθες το βράδυ τη θερμοκρασία σταθερά άνω των 40 βαθμών για τους φίλους του ΑΠΟΕΛ.
Το ΓΣΠ ήταν ένα «καζάνι που έβραζε» κατά του Σκοτσέζου, οι αποδοκιμασίες στη διάρκεια του αγώνα και οι διαμαρτυρίες μετά το τέλος του ήταν έντονες, ωστόσο για τους Δανούς δημοσιογράφους που συνόδευσαν την αποστολή της Μίντγιλαντ το πιο σοβαρό διαιτητικό λάθος έγινε εις βάρος της πρωταθλήτριας της χώρας τους.
«Το γκολ δημιούργησε πολλή αβεβαιότητα και ανησυχία στις κερκίδες. Οι Μεσόγειοι στα πορτοκαλί σηκώθηκαν όρθιοι και φώναζαν υστερικά σε κάθε σφύριγμα του Μάντεν. Εκείνος ήταν παντελώς αδιάφορος, οι αποφάσεις του δεν επηρεάστηκαν στο ελάχιστο από την καυτή πίεση της κερκίδας. Ένας Σκοτσέζος του σωστού διαμετρήματος, έστω κι αν ακύρωσε το γκολ για το 2-0, όταν νόμισε ότι ο Πέτερ Άντερσεν είχε κάνει φάουλ στον Βάτερμαν», έγραψε η Jyllands-Posten, η οποία χαρακτήρισε εξαιρετικό τον Μάντεν παραθέτοντας και το ακόλουθο ρεπορτάζ.
«Στην ανάπαυλα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Μίντιλαντ, έγιναν περίεργα πράγματα. Καθ’ οδόν για τα αποδυτήρια ο Μπάντεν σφυρίχτηκε άγρια και το πράγμα ξέφυγε, όταν μπήκε στη φυσούνα. Σύμφωνα με τον Γες Θόροπυ, ο διαιτητής περιτριγυριζόταν από 3-4 άτομα, καθώς πήγαινε στα αποδυτήρια, και άλλοι τόσοι κρεμάστηκαν πάνω του, όταν μπήκε σε αυτά. Ήταν άνθρωποι από τον ΑΠΟΕΛ και άλλοι με στολές, οι stewards. Έκαναν τα πάντα για να τον πάρουν με το μέρος τους» έγραψε η δανέζικη εφημερίδα, η οποία είχε μομφές και κατά των παικτών του ΑΠΟΕΛ.
«Οι Κύπριοι χρησιμοποίησαν τα πιο παλιά κόλπα χρονοτριβής για μια ομάδα που παίζει για πολλή ώρα με αριθμητικό μειονέκτημα. Respect γράφει μια μεγάλη πινακίδα στο ΓΣΠ, σεβασμός για το παιχνίδι και για το ευ αγωνίζεσθαι. Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να κατηγορήσει τον ΑΠΟΕΛ ότι δεν το τήρησε, αφήνοντας π.χ. τα ball boys να κάνουν καθυστερήσεις», έγραψε χαρακτηριστικά.
Εν μέσω αυτού του παραληρήματος «χάθηκαν» οι δηλώσεις του σκόρερ Έρικ Σβιατσένκο ότι η πρόκριση είχε κάνει φτερά ήδη από το πρώτο παιχνίδι, καθώς και οι αιχμές του Κίαν Χάνσεν για την τακτική του προπονητή Γες Θόρουπ στην επανάληψη. «Αποτύχαμε στο β’ ημίχρονο και δεν ξέραμε ακριβώς τι έπρεπε να κάνουμε. Είχαμε συμφωνήσει κάποια πράγματα στην ανάπαυλα, αλλά μάλλον θα έπρεπε να είχαμε κάνει κάτι άλλο. Έπρεπε να παίξουμε με περισσότερες μεγάλες μπαλιές, δεν δημιουργήσαμε τίποτε προσπαθώντας να κάνουμε ευκαιρίες με συνδυασμούς», καυτηρίασε ο στόπερ των Δανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου