Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Ανόρθωση: Τα «κανόνια» και το μπλακ άουτ

Ευχάριστα και δυσάρεστα μαντάτα από το χθεσινό φιλικό της «Κυρίας» με τον Άρη.
Η πρόβα τζενεράλε ήταν συνολικά επιτυχημένη. Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της στο πρωτάθλημα η Ανόρθωση κατέβαλε χθες τον Άρη με 5-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Ο Αντρέ Πάους έχει δεδομένα περισσότερους λόγους να είναι ικανοποιημένος παρά προβληματισμένος. Παρά την αποχώρηση του Γκονσάλβες το σκοράρισμα δεν εξελίσσεται σε πρόβλημα για την «Κυρία», επειδή ο μεν Μακρής συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περασμένη περίοδο, ο δε Εντλοβού δικαιώνει αυτούς που τον επέλεξαν και βάζει υποψηφιότητα για αποκάλυψη της νέας σεζόν.
Ενθαρρυντικό για το σύλλογο της Αμμοχώστου είναι ότι ακόμη και χωρίς παίκτες-κλειδιά για την ανάπτυξή της κατορθώνει να φτάνει σε παραγωγή φάσεων και τελειώματα, ενώ -λόγω της περυσινής εμπειρίας- δεν περνά απαρατήρητο ότι χθες η ομάδα παρέταξε μια δυνατή ενδεκάδα χωρίς αλχημείες αναφορικά με τις θέσεις και τους ρόλους των παικτών, μολονότι από το ρόστερ της έλειπαν και οι τραυματίες και οι ανέτοιμοι και οι υπό αναζήτηση προσθήκες.
Στα δυσάρεστα του χθεσινού φιλικού συγκαταλέγεται αφ’ ενός ο τραυματισμός του Αμπουρτζάνια (σ.σ. η σοβαρότητά του θα φανεί στις σημερινές ιατρικές εξετάσεις), αφ’ ετέρου το μπλακ άουτ στην άμυνα στο τέλος του πρώτου μέρους, που κόστισε δύο τέρματα και έβγαλε εκτός εαυτού τον Πάους.
Ένεκα της παρουσίας πολλών νέων προσώπων (Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σβεσλέν, Τζανακάκης, Βίκτορ) αλλά και της απουσίας των βασικών την περασμένη περίοδο Λαΐφη και Μαϊσουράτζε η ανασταλτική λειτουργία της Ανόρθωσης δεν ευρίσκεται ακόμη στα επιθυμητά για τον προπονητή της επίπεδα. Είναι όμως ένα πρόβλημα που προϊόντος του χρόνου (με την καλύτερη προσαρμογή των νεοφερμένων και την επιστροφή των τραυματιών) λογικά θα επιλυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου