Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΑΕΛ: Η αξιολόγηση των νεοφερμένων

Ποιοι νεοαποκτηθέντες παίκτες του λεμεσιανού συλλόγου έκλεψαν τις εντυπώσεις στο Σούπερ Καπ.
Συμπεριλαμβανομένου και του Αϊρόσα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε την περασμένη περίοδο, η ΑΕΛ παρέταξε στο ΓΣΠ για το παιχνίδι του σούπερ καπ μια ενδεκάδα με έξι νεοφερμένους. Κάποιοι εξ αυτών είχαν φορέσει ξανά στο παρελθόν τη φανέλα της ομάδας (Ντεγκρά), κάποιοι ήταν γνώριμοι στο κυπριακό ποδοσφαιρόφιλο κοινό (Ρομπέρ, Σοάρες), ενώ άλλοι «συστήθηκαν» για πρώτη φορά (Μέσκα, Φέλτσερ).
Ξεκινώντας από τους τελευταίους ο Βενεζουελάνος με την ελβετική υπηκοότητα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, μολονότι αγωνίστηκε σε άλλη θέση (κορυφή της επίθεσης) από τη φυσική του. Ήταν αεικίνητος, απασχολούσε τους αντίπαλους αμυντικούς δημιουργώντας ρήγματα, ενώ έφτασε πολύ κοντά και στην επίτευξη γκολ.
Ο Μέσκα ήταν επίσης δραστήριος, αλλά σε πολλές φάσεις του έλειψε η ουσία και το καθαρό μυαλό. Χρειάζεται αναμφίβολα χρόνο προσαρμογής, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα. Ρομπέρ και Σοάρες επιβεβαίωσαν όσα γνωρίζαμε γι’ αυτούς και δεδομένα θα είναι δύο από τους πυλώνες, στους οποίους θα στηριχθεί το οικοδόμημα της νέας ΑΕΚ.
Ο Αϊρόσα είχε πολλά τρεξίματα στην πλευρά του, σε κάποιες φάσεις θύμισε τον «αέρινο» ακραίο μπακ-χαφ του πρωταθλήματος το 2012, όμως ήταν εμφανές πως του λείπει ο ρυθμός, συνεπώς χρειάζεται συνεχόμενα παιχνίδια για να ξαναβρεί τον παλιό, καλό εαυτό του.
Κάτω από τα δοκάρια ο Ντεγκρά δεν έβγαλε τα άπιαστα, όμως σε σύγκριση με τους προκατόχους του ήταν εμφανής η αυτοπεποίθηση που συνόδευε κάθε ενέργειά του και προσπόριζε ασφάλεια και ηρεμία στους συμπαίκτες του.
Από τους «παλιούς» σε αποκάλυψη της βραδιάς εξελίχθηκε ο Ελευθερίου, ο οποίος μετακομίζοντας από το δεξί άκρο της άμυνας στον άξονα ως εξάρι έπιασε πολύ καλή απόδοση και έδειξε ότι μπορεί να λογίζεται βάσιμα ως εναλλακτική σε αυτό το νευραλγικό πόστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου