Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΑΕΛ: Αθόρυβες υπερβάσεις

Χωρίς να έχει ολοκληρώσει την ενίσχυσή του ο σύλλογος της Λεμεσού έχει ξεπεράσει ήδη τον προαναγγελθέντα αριθμό μετεγγραφών.
Μετά τη συνάντηση με τον Ανδρέα Σοφοκλέους και την οριστικοποίησή της παραμονής του στην ΑΕΛ και τη νέα περίοδο ο Χριστάκης Χριστοφόρου είχε προαναγγείλει την υλοποίηση 10-11 προσθηκών. Με την πρόσφατη ανακοίνωση της ένταξης του Μέσκα στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας οι νεοφερμένοι έφτασαν ήδη τους 12 (Ντεγκρά, Σκόβρον, Αντράντε, Ρομπέρ, Ζιούλης, Καραγκούνης, Σοάρες, Θεοδώρου, Φέλτσερ, Φράγκος, Μαύρος οι υπόλοιποι 11) και για την ολοκλήρωση της μετεγγραφικής δραστηριότητας απομένουν ακόμη τρεις κινήσεις (αμυντικός μέσος, οργανωτής, επιθετικός).
Αυτή η υπέρβαση κατέστη αναγκαία ένεκα των αποχωρήσεων, οι οποίες (συνυπολογιζομένων των Εσπάνια και Ναντό, που έχουν συμβόλαιο, αλλά δεν υπολογίζονται) ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 13. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη υπέρβαση, η οποία επίσης λανθάνει της προσοχής πολλών. Αφορά το βάθος του ρόστερ, για το οποίο ο Χριστοφόρου είχε δηλώσει πως θα είναι μικρό, εξ ου και θα καταβληθεί προσπάθεια να είναι ποιοτικό και να μην ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.
Ήδη όμως η ΑΕΛ αριθμεί 27 ποδοσφαιριστές, δίχως να υπολογίζεται ο υπό δοκιμή Γκανέζος κόφτης Άλμπερτ Μπρους και δίχως να έχει αποκτηθεί ο κεντρικός μέσος και ο επιθετικός που υπολείπονται για την ολοκλήρωση της μετεγγραφικής ενίσχυσης. Με αυτούς το ρόστερ θα φτάσει τους 30 παίκτες και κάθε θέση της ενδεκάδας θα είναι (τουλάχιστον) διπλά στελεχωμένη.
Η πληρότητα αποτελεί ασφαλώς ζητούμενο, ωστόσο είναι η ποιότητα αυτή που θα προσδιορίσει αν και σε ποιο βαθμό υπάρχει ισορροπία στο ρόστερ και ως πού μπορούν να φτάσουν οι φιλοδοξίες της νέας ΑΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου