Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πάουλ Μπράιτνερ: «Αντιγράψτε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ!»



Ως πρεσβευτής του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου ο Πάουλ Μπράιτνερ ταξίδεψε στο Μονακό και είχε ουσιαστικό ρόλο στην κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ως ένας από τους πλέον ταλαντούχους κι αμφιλεγόμενους ποδοσφαιριστές της εποχής ο πάλαι ποτέ πρωταθλητής Ευρώπης (1972) και κόσμου (1974) αποτέλεσε πόλο έλξης για όλους τους παρευρισκόμενους στο «Γκριμαλντί Φόρουμ» του Μονακό.
Η «Α.τ.Κ.» δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία για μια αποκλειστική συνομιλία με τον 60χρονο παλαίμαχο άσο των Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης. Όσα ακολούθησαν μετά τη χειραψία και τις συστάσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού ο Μπράιτνερ απάντησε με εξαιρετικό τρόπο σε όλα τα ερωτήματα, ακόμη και αυτά που αφορούσαν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Απολαύστε τον!

Κύριε Μπράιτνερ, πώς αξιολογείτε την κλήρωση της Μπάγερν;
Ήταν καλή! Ασφαλώς για τον Γιουπ Χάινκες θα είναι δύσκολο να χτίσει μια νέα ομάδα έχοντας ν’ αντιμετωπίσει τόσο δύσκολους αντιπάλους, αλλά και για τις Βιγιαρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι και Νάπολη μόνο εύκολα δεν θα είναι απέναντι στην Μπάγερν.
Ως πρεσβευτής του επερχόμενου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο μπορείτε να μας κάνετε μια πρόβλεψη για το ζευγάρι της 19ης Μαΐου;
Η Μπαρσελόνα και ο άγνωστος Χ!
Το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι και για σας ένας τέτοιος άγνωστος;
Κάθε άλλο! Πιθανότατα θα ήσασταν αγέννητος εκείνη τη χρονιά, αλλά προσωπικά θυμάμαι ακόμη πολύ καλά ότι το 1972 είχα αντιμετωπίσει ως παίκτης της Μπάγερν την Ομόνοια Λευκωσίας. Τότε και οι δύο αναμετρήσεις είχαν λάβει χώρα στη Γερμανία, ο κυπριακός σύλλογος είχε δώσει το… εντός έδρας παιχνίδι στο Άουγκσμπουργκ.
Η Ομόνοια είχε ηττηθεί στα συγκεκριμένα παιχνίδια με συνολικό σκορ 13-0, αλλά έκτοτε το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει προοδεύσει…
Το γνωρίζω. Στη Γερμανία έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια την άνοδο τόσο των συλλόγων όσο και της εθνικής ομάδας της Κύπρου. Γι’ αυτό άλλωστε και η χώρα εκπροσωπήθηκε αυτό το διήμερο στην κλήρωση τόσο του Τσάμπιονς όσο και του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο ΑΠΟΕΛ βαδίζει στο δρόμο της σταθερότητας και της συνέχειας, η ΑΕΚ έχει επιλέξει το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή. Θεωρείτε πως η αντιγραφή τους από τους υπόλοιπους κυπριακούς συλλόγους αποτελεί μονόδρομο;
Σίγουρα δεν θα ήταν λάθος επιλογή. Όπως έχει εξελιχθεί σήμερα το ποδόσφαιρο, αν δεν έχεις τα προαναφερθέντα, δεν μπορείς να προχωρήσεις και να προοδεύσεις.
Δημοσιεύτηκε στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου