Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Οι πιο απίθανοι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών



Στις αρχές της εβδομάδας ο Μάρκο Κουρτς, προπονητής της Κάιζερσλαουτερν, πληροφορήθηκε ότι για το επόμενο τρίμηνο δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Άνταμ Νέμετς. Ο 26χρονος διεθνής Σλοβάκος έπεσε την περασμένη Δευτέρα από μια κερασιά στον κήπο του κι έσπασε δύο θωρακικούς σπονδύλους και μία κλείδα! Ο Νέμετς έγινε τοιουτοτρόπως ακόμη ένας κρίκος στη μακρά αλυσίδα των ποδοσφαιριστών που έχουν τραυματιστεί εκτός αγωνιστικών χώρων με τους πλέον απίθανους τρόπους. Η «Α.τ.Κ.» θυμάται τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Ανεμιστήρας
Τον Ιούλιο του 2009 ο Λόγκαν Μπαγί ήθελε να μεταφέρει εντός της οικίας του έναν ανεμιστήρα, ο οποίος του γλίστρησε από τα χέρια στα πόδια και του προκάλεσε κάταγμα στο μετατάρσιο, ευτυχώς χωρίς να τον υποχρεώσει σε εγχείριση.

Φουσκάλα
Με μόλυνση αίματος πλήρωσε ο Νταράιους Βασέλ (Άστον Βίλα) την απερίσκεπτη ενέργειά του να σπάσει μια ακαλαίσθητη φουσκάλα στο πόδι του, χωρίς πρωτύτερα να έχει συμβουλευτεί έναν γιατρό.

Στο κρεβάτι
Το 1985, ανήμερα της αναμέτρησης με το Αμβούργο ο προπονητής της Ζάαρμπρικεν Ούβε Κλιμασέβσκι πληροφορήθηκε ότι δεν μπορούσε να υπολογίζει στον Μίχαελ Μπλέτελ, ο οποίος είχε σηκωθεί απότομα από το κρεβάτι, με αποτέλεσμα ένα τσιμπημένο ισχιακό νεύρο και απουσία για ένα παιχνίδι!

Αλκή
Στη διάρκεια τζόγκινγκ στο δάσος ο διεθνής Νορβηγός αμυντικός Σβάιν Γκροντάλεν συγκρούστηκε με μια αλκή και απουσίασε από το επόμενο παιχνίδι της εθνικής ομάδας.

Θαυμαστές
Με το πέρας ενός ασήμαντου φιλικού προετοιμασίας τον Σεπτέμβριο του 2009 ορισμένοι νεαροί θαυμαστές του Μάρκους Πρελ όρμησαν πάνω στο είδωλό τους, το οποίο σκόνταψε πάνω σε μια κοπελιά και από την πτώση υπέστη ακρωμιοκλειδική διάταση που του κόστισε απουσία πολλών εβδομάδων.

Κυνηγόσκυλο
Τον Οκτώβριο του 1970 ένα κυνηγόσκυλο εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και με μια δαγκωματιά κατέστρεψε την επιγονατίδα (και την καριέρα!) του τερματοφύλακα της Μπρέντφορντ, Τσικ Μπρόντι.

Πούλμαν
Το 1991 κατεβαίνοντας από το λεωφορείο της Κάιζερσλαουτερν ο Στέφαν Κουντς υπέστη τριπλή ρήξη συνδέσμων!

Το παχύ ψάρι
Ο πάλαι ποτέ διεθνής τερματοφύλακας Ντέιβιντ Σίμαν έβγαλε τον ώμο του στην προσπάθεια να ανασύρει από τη θάλασσα ένα ψάρι 20 κιλών που είχε τσιμπήσει το δόλωμα.

Ραδιοφωνική αντένα
Το 2001 ο Τσαρλς Ακόνορ (Βόλφσμπουργκ) πειραματιζόταν με την αυτόματη αντένα του αυτοκινήτου του, η οποία κατέληξε στη μύτη του που μάτωσε άσχημα. Το μέσο που χρησιμοποιήθηκε για το σταμάτημα της αιμορραγίας συγκαταλεγόταν στα απαγορευμένα και ο παίκτης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών!

Η μακριά Φεράρι
Ο βραχύσωμος αμυντικός Άλαν Ράιτ πλήρωσε ακριβά την απόφασή του ν’ αγοράσει μια υπερβολικά μεγάλη για τα μέτρα του Φεράρι. Στην προσπάθεια να πατήσει μέχρι τέρμα το γκάζι τραυματίστηκε στον τένοντα. Ακολούθως επέλεξε ένα Ρόβερ…

Καμήλα
Το 1975, στη διάρκεια μιας προετοιμασίας της Μπάγερν στο Ισραήλ, μια καμήλα έσπρωξε τον Φραντς Μίχελμπεργκερ, ο οποίος έπεσε στα σκαλιά του πούλμαν και απέκτησε μώλωπα στο γόνατο.

Πτώση από… ώμο
Στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του κυπέλλου το 1993 ο Στίβεν Μόροου της Άρσεναλ έπεσε από τους ώμους του συμπαίκτη του Τόνι Άνταμς και υπέστη κάταγμα κλείδας.

Σπριντ
Τρέχοντας βιαστικά προς το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Μονάχου ο Πάολο Γκερέρο (Αμβούργο) υπέστη τράβηγμα στους προσαγωγούς κι έμεινε δέκα μέρες εκτός προπονήσεων.

Τεμπελόσκυλο
Κατεβαίνοντας τις σκάλες ο Λίαμ Λόρενς (Στόουκ) δεν πρόσεξε τον αραχτό σκύλο του και προσπαθώντας να τον αποφύγει την τελευταία στιγμή τραυματίστηκε στον αστράγαλο.

Βαλίτσα φαρμακείου
Εξοργισμένος από μια διάταση έσω συνδέσμου πριν το παιχνίδι της Στουτγάρδης με τη Βόλφσμπουργκ ο Μάριο Γκόμες έριξε μια γροθιά στη μεταλλική βαλίτσα του φαρμακείου. Αποτέλεσμα: κάταγμα και απουσία δύο μηνών!

Τηλεχειριστήριο
Τραγική αποδείχθηκε το 1998 η έμπνευση του Ρόμπι Κιν να αλλάξει κανάλι πατώντας το τηλεχειριστήριο με το πόδι. Ο Ιρλανδός υπέστη ρήξη συνδέσμου στο γόνατο!

Τηλεχειριστήριο (2)
Ο Πέτερ Νίλσεν δεν υπολόγισε καλά την ορμή του στην προσπάθεια να πιάσει το τηλεχειριστήριο, με αποτέλεσμα να βγάλει τον ώμο του!

Τενεκεδάκι μπίρας
Κατευθυνόμενος για πανηγυρισμούς προς την κερκίδα των οπαδών της Άουγκσμπουργκ ο Πάτρικ Έμπερτ αμέλησε ένα τενεκεδάκι μπίρας, στο οποίο παραπάτησε και γλίστρησε, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη έξω συνδέσμου.

Θυγατέρα
Αρκετά παιχνίδια από την κερκίδα υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει από την κερκίδα ο Άλαν Νίλσεν ως συνέπεια της έμπνευσης της κορούλας του να βάλει το δάχτυλό της στο μάτι του!

Αεροσυνοδός
Στη διάρκεια μιας πτήσης η αεροσυνοδός έριξε το τρόλεϊ των ποτών πάνω στο -ήδη ευάλωτο από έναν ερεθισμό σε τένοντα- γόνατο του Τζερόμ Μπόατενγκ, ο οποίος ακολούθως έμεινε ένα μήνα εκτός προπονήσεων.

Ακαθαρσίες
Ο Ουαλός διεθνής Ντάρεν Μπάρναρντ γλίστρησε πάνω στις ακαθαρσίες που είχε αφήσει στην κουζίνα η σκυλίτσα του, έπεσε κι από τον τραυματισμό στο γόνατο έμεινε εκτός δράσης για πέντε μήνες!

Σόδα
Παρακολουθώντας το θρίλερ «Ο λύκος» ο Τσέχος επιθετικός Πάβελ Κούκα (Κάιζερσλαουτερν) έριξε ένα μπουκάλι σόδας στο πάτωμα. Ένα από τα θραύσματα του έσκισε τη γάμπα, η οποία ακολούθως έπρεπε να ραφτεί.

Ιπτάμενο παπούτσι
Εν έτει 2003 στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γ. και Γιουβέντους η αψιμαχία στα αποδυτήρια ανάμεσα σε σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Ντέιβιντ Μπέκαμ ωθεί τον Σκοτσέζο να πετάξει στον αρχηγό του ένα παπούτσι. Ο «Μπεκς» αποκτά αιμορραγούσα πληγή πάνω από το μάτι που πρέπει να ραφτεί.

Άδειασμα καλάθου
Το λουμπάγκο σε νεαρή ποδοσφαιρική ηλικία δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά ο Μίχαελ Σουλτς βίωσε την οδυνηρή εμπειρία στο σπίτι του, ενώ άδειαζε τον κάδο σκουπιδιών.

Τρίτροχο ποδήλατο
Λίγο πριν το τέλος της αποθεραπείας του από έναν τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα ο Ντέιβιντ Μπάτι (Λιντς) είδε τον κανακάρη του να πέφτει πάνω του με το τρίτροχο ποδήλατό του και να του καταστρέφει εκ νέου τον τένοντα.

Η μοιραία επιδρομή
Το 1995 μια ορδή εξαγριωμένων χοίρων εισέβαλε στο χώρο, όπου έκανε προπόνηση ο Ινδονήσιος Μίσταρ, και ποδοπάτησε τον 25χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος ακολούθως άφησε την τελευταία του πνοή.
Δημοσιεύτηκε στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου