Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Γουέιν Ρούνεϊ: Ο διάβολος στο κορμί του!



Στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν έχει καταγραφεί μέχρι πρότινος τιμωρία ενός ποδοσφαιριστή με αποκλεισμό για λεκτικό φάουλ. Από την περασμένη Πέμπτη ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει στο βιογραφικό του και τη συγκεκριμένη πρωτιά, αφού η ομοσπονδία -παρά την έφεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- επέμεινε στην αρχική της απόφαση για αποκλεισμό δύο αγώνων ένεκα «χρήσης προσβλητικής γλώσσας» στον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ το προηγούμενο Σάββατο.
Αναδρομή: αμέσως μετά την ολοκλήρωση του (εντός 14 λεπτών) χατ τρικ του, με το οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 της ανάπαυλας, ο 25χρονος επιθετικός στράφηκε σε μία από τις κάμερες του συνδρομητικού Sky και εκστόμισε κατ’ επανάληψη, με αυξανόμενη ένταση και σκαιό ύφος την αρχαιότερη των ύβρεων. Η γνωστή λεξούλα που αρχίζει από «γ» ταξίδεψε ζωντανά σε εκατομμύρια νοικοκυριά.

Το δις εξαμαρτείν

«Ενίοτε μπερδεύει τον κάμεραμαν με τον ιερέα», προσπάθησε να τον δικαιολογήσει ένας σχολιαστής. Φιλότιμη, πλην μάταιη προσπάθεια. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη παρεκτροπή του 25χρονου. Ακριβώς στο ίδιο ολίσθημα είχε υποπέσει και στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν μετά το 0-0 της Αγγλίας με την Αλγερία είχε υβρίσει σε ανοικτή κάμερα τους οπαδούς των «τριών λιονταριών» που αποδοκίμαζαν στη διάρκεια της αναμέτρησης.
Ακόμη πιο πρόσφατα, στην αναμέτρηση με τη Γουίγκαν (26.2), ο Ρούνεϊ είχε τραυματιστεί αντίπαλο με αγκωνιά και άνευ συνεπειών, διότι τότε η ομοσπονδία είχε δειλιάσει να τιμωρήσει ένα λαϊκό ήρωα. Συνέβαλε τοιουτοτρόπως, ώστε ο 25χρονος να αποθρασυνθεί περαιτέρω, όπως απέδειξε και η αντίδρασή του στην πρόσφατη καμπάνα (σ.σ. τον αφήνει εκτός από το σημερινό παιχνίδι με τη Φούλαμ για το πρωτάθλημα όσο και από το επερχόμενο ντέρμπι με τη Σίτι στα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας).
«Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, ο οποίος υβρίζει στην τηλεόραση. Και σε αντίθεση με άλλους, οι οποίοι το έχουν διαπράξει στο παρελθόν, απολογήθηκα αμέσως. Ωστόσο είμαι ο μοναδικός, ο οποίος τιμωρήθηκε για εξύβριση. Δεν μου φαίνεται σωστό», ισχυρίστηκε ο Ρούνεϊ, του οποίου η απολογία -όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου- ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να απολογηθώ για την προσβολή που δημιούργησε ο πανηγυρισμός μου, ιδίως στους γονείς και στα παιδιά που παρακολουθούσαν τηλεόραση. Η ένταση της στιγμής ήταν μεγάλη και κοιτώντας πίσω αυτή η αντίδραση στην άψη της στιγμής ήταν απρεπής. Δεν απευθυνόταν σε κάποιον συγκεκριμένα».
Στίγματα στα ρεκόρ

Αν τέτοιες εκφράσεις ο γιος πυγμάχου τις έμαθε στις παμπ της Λίβερπουλ ή στα πρώτα μαθήματα δημοσίων εμφανίσεων σ’ ένα μεγάλο σύλλογο, είναι ήσσονος σημασίας. Μείζονος είναι ότι για ακόμη μια φορά ο Ρούνεϊ καταστρέφει με τη συμπεριφορά του ό,τι χτίζει με τις αγωνιστικές επιδόσεις του.
Μόλις το προηγούμενο Σάββατο ο 25χρονος έσπασε το όριο των 100 τερμάτων με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χρειάστηκε μόλις μια επταετία, στην οποία ουδέποτε σημείωσε μονοψήφιο αριθμό γκολ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην τρέχουσα περίοδο ο μέσος όρος του είναι κοντά στο μισό γκολ ανά παιχνίδι (10 σε 22 συμμετοχές)!
Εξίσου ιστορικό ήταν και το τέρμα του την περασμένη Τετάρτη, αφού με αυτό η Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά από εννέα χρόνια και ο ίδιος συμπλήρωσε 23 στην Ευρώπη με τη φανέλα της ξεπερνώντας στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας τον σερ Μπόμπι Τσάρλτον!
Ατυχώς γι’ αυτόν, μία μέρα αργότερα η επιβεβαίωση της ποινής του από την αγγλική ομοσπονδία έφερε ξανά στο προσκήνιο την αρνητική πλευρά του εαυτού του. «Γιατί ορισμένοι νεαροί είναι τόσο οργισμένοι με τον κόσμο; Κερδίζουν εκατομμύρια παίζοντας μπάλα. Τον σέβομαι ως παίκτη, αλλά είναι ένας ανόητος νεαρός και δεν έπρεπε να το είχε κάνει», είχε δηλώσει για το συμβάν στο «Άπτον Παρκ» ο τεχνικός της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ.
Ο 64χρονος δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που διαπιστώνει ότι ο άνθρωπος Ρούνεϊ υπολείπεται δραματικά σε ωριμότητα του αθλητή Ρούνεϊ. Οι επιδόσεις του δεύτερου έχουν αρχίσει εσχάτως να επισκιάζονται απειλητικά από τα σκάνδαλα του πρώτου. Υπενθυμίζεται ότι μετά το σχετικά πρόσφατα αποκαλυφθέν σκάνδαλο απιστίας του η Coca Cola δεν ανανέωσε το συμβόλαιό της με τον 25χρονο, ο οποίος κατά τα φαινόμενα δεν έχει το διάβολο (του θυρεού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) μόνο στο μέρος της καρδιάς, αλλά βαθιά ριζωμένο στο κορμί και το μυαλό του.

ΤΑ 101 ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΟΥΝΕΪ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.
Περίοδος     Αγώνες      Τέρματα
2004/05       29               11
2005/06       36               16
2006/07       35               14
2007/08       27               12
2008/09       30               12
2009/10       32               26
2010/11       22               10
Συνολικά     211             101
Δημοσιεύτηκε στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου