Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Τι μου έμεινε από την 6η αγωνιστική



Ο… Μαραντόνα του Ερμή: το «χέρι του Θεού» έκανε την εμφάνισή του και στο «Αμμόχωστος». Ο Ζοζέ Ενρίκε «την είδε»… πετοσφαιριστής στη φάση του 1-0, αλλά -πλην του ιδίου- την απάτη του αντιλήφθηκαν μόνον οι Πάρντο και Μπόρδα. Διαιτητής και βοηθός αγρόν ηγόραζαν…
Η διαιτησία του Κώστα Ψευδιώτη: το μόνο θετικό στην εμφάνισή του ήταν ότι… τέλειωσε το παιχνίδι. Κατά τ’ άλλα… τραγωδία. Παράδειγμα προς αποφυγή το πώς εφάρμοσε τον κανόνα του πλεονεκτήματος, ανομοιομορφία αποφάσεων στον πειθαρχικό τομέα και γενικώς σφυρίγματα που απειλούσαν διαρκώς να τινάξουν το ντέρμπι στον αέρα.

Η πρώτη ήττα της ΑΕΛ: «Λαβωμένοι» από απουσίες ταξίδεψαν στο «Αμμόχωστος» οι «λέοντες», πριν προλάβει να βρει τα πατήματά της η πειραματική ενδεκάδα τους, είχαν δεχτεί ήδη δύο γκολ και είχαν αφήσει τους τρεις βαθμούς στη Νέα Σαλαμίνα. Καμπανάκι για το ποιοτικό βάθος του ρόστερ…
Η «μπλαζέ» πρεμιέρα του Γιώργου Δώνη: αν έλειπαν τα τηλεοπτικά πλάνα του Ελλαδίτη τεχνικού, θα πίστευε κάποιος ότι στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ συνεχίζει ο Πάουλο Σέρτζιο. Πόσα άλλωστε να προλάβει ν’ αλλάξει με μια σκάρτη εβδομάδα προπονήσεων και ο έρμος ο Δώνης;
Η ανατροπή της Ανόρθωσης: για δεύτερο συναπτό εντός έδρας παιχνίδι η «Κυρία» δέχτηκε πρώτη γκολ, σε αντίθεση όμως με την έκβαση του αγώνα με τη Δόξα (1-2) αυτή τη φορά κατάφερε να «γυρίσει» το παιχνίδι και να επικρατήσει 2-1 του Εθνικού Άχνας.
Η… τρύπια άμυνα των Κουκλιών: η «ταρίφα» των περασμένων δύο αγωνιστικών μειώθηκε κατά τι (από πέντε έπεσε στα τέσσερα γκολ), αλλά με 14 τέρματα παθητικό σε τρία παιχνίδια η άμυνά σου μάλλον είναι η χαρά των αντιπάλων.
Οι… ασίστ του Έλντερ Καμπράλ: τις κάθετες μεταβιβάσεις του στο παιχνίδι με τον Ερμή ο ΑΠΟΕΛ θα ήθελε πολύ να τις έχει προς τους δικούς του επιθετικούς. Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ, αντιθέτως, προτίμησε να μοιράζει «δώρα» στους παίκτες των νεοφώτιστων. Τραγική εμφάνιση.
Ο πρώτος πόντος της Ένωσης: έπρεπε να περάσουν έξι αγωνιστικές και ν’ αλλάξει προπονητής, προκειμένου οι «βυσσινί» να αρχίσουν να σβήνουν μέρος των αφαιρεμένων βαθμών. Να έπαιξε ρόλο ότι εμφανίστηκαν με πέντε Κύπριους στην ενδεκάδα;
Τα αρνητικά ρεκόρ της Αλκής: η «αθάνατη» έχει μείνει η μόνη ομάδα που δεν έχει πάρει ούτε πόντο στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων της και μετά από προβάδισμά της. Κρίμα, γιατί η κυπριακή πιτσιρικαρία της παίζει μια χαρά τηρουμένων των αναλογιών.
Τα παρθενικά γκολ των νεοφερμένων: έξι ποδοσφαιριστές πανηγύρισαν το περασμένο διήμερο το πρώτο τέρμα τους στο πρώτο πρωτάθλημα, όλοι τους αφίχθηκαν στην Κύπρο το περασμένο καλοκαίρι (Σόουζα-Δόξα), Γκράσι-Άρης, Γκάβριτς-Παραλίμνι, Γκριγκαλασβίλι-Ανόρθωση, Αρόγιο-Εθνικός Άχνας, Εντιαγέ-Νέα Σαλαμίνα).
Οι πέντε καθαρές νίκες: ο Εθνικός Άχνας ήταν ο μόνος ηττημένος της αγωνιστικής που κατάφερε να σκοράρει. Τουναντίον ΑΠΟΕΛ (0-2 από Ερμή), ΑΕΚ (0-1 από Ομόνοια) και Κούκλια (0-4 από Απόλλωνα) έμειναν «άσφαιροι» για πρώτη φορά στη σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου